Bijgewerkt: 29 mei 2023

Watergekoelde ophaalbrug tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb
06-08-2018

De ophaalbrug aan de provincialeweg N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel wordt sinds de hitte weken uit voorzorg gekoeld met het water van de Amstel. De foto is genomen op zondag 5 augustus 2018. Zonder de waterkoeling is de kans groot dat het metaal in de brug gaat uitzetten en dan kan deze niet meer open, laat staan weer netjes sluiten. De sinds 1937 in gebruik genomen brug wordt nog in 2018 vernieuwd, eigenlijk gesloopt en opnieuw opgebouwd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Al dagenlang wordt de brug tussen Amstelveen en Ouderkerk met Amstelwater gekoeld om vervorming van de brugdek-onderdelen door de hitte te voorkomen


In tegenstelling tot de eerdere plannen, waarbij de brug alleen voor het openbaar vervoer en het langzaam verkeer toegankelijk zou zijn tijdens de bouw waarbij het autoverkeer langdurig zou worden omgeleid, wordt de nieuwe brug gefaseerd gebouwd. Volgens de Provincie Noord-Holland moet voor een werk van deze omvang rekening worden gehouden met een bouwtijd van ruim anderhalf jaar. Naar verwachting wordt de brug in de eerste helft van 2020 weer in gebruik genomen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.