Bijgewerkt: 21 september 2021

Waternet graaft in het Oude Dorp van Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb/Waternet
22-11-2017

Begin november 2017 kregen de bewoners van het Oude Dorp van Amstelveen een informatieve brief van expertise- en inspectiebureau Van Monsjou & Partners uit Beverwijk, over het 'Project HDD' (Horizontal Direction Drilling) Amsterdamseweg te Amstelveen. Waternet heeft het bedrijf opdracht gegeven om een bouwkundige opname aan panden uit te voeren, voordat de werkzaamheden van Waternet in de directe omgeving starten. Hoewel de betrokken aannemer de nodige zorgvuldigheid in acht zal nemen, zijn de werkzaamheden nooit helemaal zonder enig risico. Met het oog op het belang van omwonenden wordt u aangeboden om de staat van uw pand vooraf vast te leggen door een zogenaamde bouwkundige vooropname. Verder staat in een tweede brief van Waternet: 'Waternet start maandag 20 november 2017 met de aanleg van een drinkwaterleiding onder de rijksweg A9 tussen de Dorpsstraat/Badlaan en het parkeerterrein Bolwerk te Amstelveen door middel van een gestuurde boring.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Een diepe proefgat gegraven door de medewerkers van het bedrijf Moll Gestuurd Boren BV op het Dorsplein op 22 november 2017


Het einde van de werkzaamheden staat gepland op 22 december 2017. Door deze werkzaamheden zal enige overlast ontstaan en daar willen wij u op deze wijze over informeren
'. Er staat ook, dat tijdens de werkzaamheden Waternet de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen neemt:

- Afsluiten van de Dorpsstraat tegenover huisnummers 25 t/m 33; afsluiten van parkeerterrein Bolwerk tegenover Amsterdamseweg 26 t/m 30.

- Op zaterdag 2 december 2017 zullen er extra verkeersmaatregelen worden genomen in verband met het inbrengen van de waterleiding. De leiding wordt dan op de Amsterdamseweg gelegd tegenover huisnummers 40 t/m 102. Deze woningen zijn die dag niet met de auto te bereiken. Wij raden u aan om vrijdagavond 1 december 2017 uw auto elders te parkeren, zodat u hem zaterdag kunt gebruiken.

- De extra verkeersmaatregelen zijn: afsluiten van de Amsterdamseweg tussen Laan Nieuwer-Amstel en Molenweg, het verkeer wordt deze dag omgeleid, de omleidingsroutes worden aangegeven met borden.

De werkelijke boringen worden door het bedrijf Moll Gestuurd Boren BV uit Winkel (NH) uitgevoerd. Gestuurd boren, dit is een zogenaamde sleufloze techniek. Het houdt in, dat ze de kabels en leidingen onder de grond aan kunnen brengen, zonder het maken van een sleuf, waardoor er geen beschadiging en of overlast ontstaat op maaiveld niveau. Ook kunnen de werknemers door deze techniek onder obstakels, zoals kanalen, wegen, oppervlakte vervuilingen, spoorbanen enz. doorboren en dan een kabel, of leiding intrekken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het door de werktuigen bezette Dorsplein van het Oude Dorp van Amstelveen op 22 november 2017. Het gemotoriseerde verkeer kan hier voorlopig niet doorrijden


Het bestuur van BIZ Oude Dorp had bij Waternet een uitstel aangevraagd, zodat de werkzaamheden na in plaats van vlak voor Kerst zouden plaatsvinden, maar dit werd afgewezen.

BedrijfsInvesteringsZone, of BIZ? Verschillende Amstelveense ondernemers ondertekenden de uitvoeringsovereenkomsten BedrijfsInvesteringsZone (BIZ) in het raadhuis van Amstelveen op maandagavond 31 oktober 2016. De BIZ is een samenwerkingsverband tussen ondernemers en heeft als doel om gezamenlijk te investeren in de toekomst van hun winkelgebied, of bedrijfsomgeving. De BIZ is een ideaal middel om iedereen mee te laten profiteren van bijvoorbeeld digitale promotie, de aanleg van glasvezel, van feestverlichting tot veiligheid, zoals cameratoezicht. BIZ van het Oude Dorp heeft in feite de taken van het eerdere Wijkplatform Oude Dorp overgenomen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.