Bijgewerkt: 18 april 2024

Watertappunt voor de leerlingen van Scholengemeenschap Panta Rhei

Nieuws -> Informatief

Bron: SG Panta Rhei
04-06-2022

Week over water op vmbo en mavo school Panta Rhei. Ter gelegenheid van het nieuwe waterpunt op het schoolplein van SG Panta Rhei kregen de leerlingen deze week (22-2022) les over water. Daarbij ontving iedere leerling een bidon, die telkens opnieuw gevuld kan worden met drinkwater.

Foto Amstelveen
(Foto SG Panta Rhei - 2022)

Ter gelegenheid van het nieuwe waterpunt op het schoolplein kregen de leerlingen van SG Panta Rhei deze week les over water. Daarbij ontving iedere leerling een bidon, die telkens opnieuw gevuld kan worden met drinkwater


Het watertappunt is er gekomen in samenwerking met Rotary Club Amstelveen, de gemeente Amstelveen en Amstelveen Sport. Het waterpunt stimuleert leerlingen en buurtbewoners om water te drinken tijdens het buiten sporten. Dit maakt, als één van de gezonde keuzes, verschil voor de gezondheid en in de strijd tegen overgewicht. Bovendien draagt het gebruik van hervulbare bidons bij aan het streven naar een duurzame samenleving.

In de lessen over water ging het over het belang van schoon water voor mens, plant en dier. Er was aandacht voor waterzuivering en het werk van de waterschappen. Leerlingen werden actief betrokken door opdrachten over waterverbruik en hoe we zuinig met ons water kunnen omgaan. Ook werd duidelijk hoe belangrijk het is om dagelijks genoeg water te drinken. Daarbij komt de eigen Panta Rhei bidon ongetwijfeld goed van pas.




Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.