Bijgewerkt: 29 maart 2024

'We are here' heeft weer een kantoorpand in Amstelveen gekraakt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-04-2019

Een aantal leden (20) van de groep 'We are here' heeft op 2 april 2019 opnieuw een pand in Amstelveen gekraakt. De groep heeft een leegstaand kantoorpand betrokken in Uilenstede 475. Het college van B en W keurt de kraakactie af. Burgemeester Bas Eenhoorn: 'Kraken is verboden in Nederland op basis van de wet Kraken. Het college wil dan ook dat de krakers het pand zo snel mogelijk verlaten.' Het gaat om voornamelijk uitgeprocedeerde asielzoekers die geen recht hebben om in Nederland te blijven.



In Amstelveen bestaat geen 24-uurs opvang, daarvoor zijn in Nederland andere locaties beschikbaar. De burgemeester bezoekt morgen in de loop van de dag het pand om hen erop te wijzen dat zij niet welkom zijn in Amstelveen. Uiteraard laten we deze mensen in Amstelveen niet verkommeren. We hebben in Nederland de dienst Terugkeer en Vertrek, waar de gemeente de krakers graag mee in verbinding stelt. 'We are Here' kraakte eerder een pand in Amstelveen. De rechter bepaalde toen dat de krakers het pand moesten verlaten.

In de nacht van 5 juni 2018 is het kantoorpand aan de Meester Groen van Prinstererlaan 114 gekraakt in Amstelveen. De krakers waren van de groep 'We are here'. De groep bestond uit zo’n 50 personen. Zij hebben eerder in Amsterdam gelijksoortige acties uitgevoerd. De krakers beogen legaal verblijf in Nederland te verkrijgen. Het gekraakte pand aan de Meester G. Groen van Prinstererlaan in Amstelveen is op maandag 25 juni 2018 ontruimd.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.