Bijgewerkt: 25 juni 2024

Website van de week: Zoeken

Nieuws -> Taal

Bron: Taalpost
05-10-2011

Is Googelen een speld in een hooiberg zoeken? Nee, zegt de taalkundige Ewoud Sanders, je kunt op Google heel gericht zoeken. Mensen zoeken meestal slechts op vier manieren op het internet, terwijl je door gebruik te maken van zoekoperatoren veel sneller en preciezer je zoekdoel kunt bereiken.

zoek Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2011)

Zoeken op het Internet is een aparte vak


Die zoekoperatoren zijn woorden, of tekens die je in de zoekregel van een zoekmachine toevoegt aan je zoekopdracht. Sanders heeft de zoekoperatoren voor Google verzameld in het gratis e-boekje Eerste Hulp Bij e-Onderzoek en op de website. Een langere lijst zoekoperatoren is terug te vinden op een pagina op zijn website over Zoeken.


Extra: duizendste neologisme bij NEOTERM

Een van de projecten van NL-TERM, de Vereniging voor Nederlandstalige Terminologie, is het nieuwewoordenbestand NEOTERM. De initiatiefnemers hebben daarin sinds 2004 neologismen verzameld die onze woordenschat verrijkt hebben, bijvoorbeeld beurtbalkje, crisette en flexivoor. Onlangs is het duizendste neologisme toegevoegd aan de website. U kunt ook zelf neologismen melden of commentaar uiten op opgenomen nieuwe woorden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.