Bijgewerkt: 14 augustus 2022

Week 13-2019 de 70 woorden van de Stadsdominee van Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Werner Pieterse
25-03-2019

70 woorden door stadsdominee Werner Pieterse - 25 maart 2019. Een paar woorden om even stil te staan in een snelle tijd. Ter inspiratie, om over te peinzen, om op te reageren, door te sturen, wat je wil. 70 woorden verschijnt onregelmatig, maar altijd op maandag. Eerdere edities zijn te vinden op: www.wernerpieterse.nl.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2019)

Apostel Johannes was een volgeling van Jezus Christus volgens het getuigenis van het Nieuwe Testament en is in de christelijke traditie geïdentificeerd met de 'favoriete discipel' van Jezus uit het Evangelie van Johannes. Zo wordt hij van oudsher ook beschouwd als de auteur van het vierde evangelie. Vanwege de stijgende theologie van zijn evangelie wordt hij traditioneel Johannes de Theoloog genoemd. Op de foto is een Russisch-orthodox icoon van de apostel en evangelist Johannes de Theoloog vanuit de 18de eeuw in de kerk van de Transfiguratie, Kizhi-klooster op het eiland aan het Onega meer in de Republiek Karelië Rusland


Een massa mensen zonder eten; (5000) Een jongetje met vijf broden, twee vissen. 'Maar wat betekent dit voor zovelen?' Waar leeft 'een vriendelijke godheid die zich ontfermt over jongetjes die een beetje verbijsterd de wereld inkijken, en ze beschermt tegen mannen met barse bevelen op hun lippen, tegen eenzaamheid en minachtig? Vertel het me en ik zal hem aanroepen...'. Jezus neemt het brood, de vissen, dankt, deelt. Er is overvloed. Johannes 6: 1-15. Tommy Wieringa - Gebed [Column in NRC Handelsblad zaterdag 16 maart]Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.