Bijgewerkt: 26 juni 2022

Week van de Opvoeding 2013 bij de Voorleesgroep Uithoorn

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Conchita Willems / Week van de Opvoeding
02-10-2013

Van 7 tot 13 oktober 2013 staat Nederland in het teken van de Week van de Opvoeding. Ouders, mede-opvoeders, kinderen en jongeren krijgen weer volop de gelegenheid elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen over opvoeden en opgroeien. Het landelijk thema van dit jaar is: ‘Word spelenderwijs!

opvoeding Amstelveen
(Bron Week van de Opvoeding - 2013)

Het logo van de Week van de Opvoeding 2013


Voorleesproject Uithoorn, dat al jaren in wijkcentrum ’t Buurtnest met vrijwilligers voorleest aan kinderen van 2 t/m 7 jaar, presenteert in deze week het Kindertheater ‘De magische schijf van vijf’.  

Voedingsconsulente Marjoleine van der Waal heeft een spannend verhaal gemaakt rondom de magische schijf van vijf met als thema: ‘Je bent wat je eet’ in het kader van Grenzen aan Wensen gericht op voedsel.

Het verhaal gaat over het meisje Nibbeltje, dat helpt het ontsnapte eten uit de magische schijf van vijf terug te vinden. Hoe het ontsnapte eten weer terugkomt in de schijf van vijf, dat zullen de kinderen samen met Nibbeltje ontdekken op woensdagmiddag 9 oktober in ’t Buurtnest!

Er zijn zwart-wit getekende theaterplaten en kleurplaten gemaakt bij dit verhaal in het Kamishibai-theater. Deze groot formaat platen worden na de theatervoorstelling door de kinderen als groepsactiviteit per 3 kinderen ingekleurd. Ook wordt er een voedingsspel met de kinderen gedaan en worden er liedjes gezongen over eten en drinken.

Elke woensdagmiddag van 14.30 – 16.00 uur is er in het wijkcentrum gratis verhalen lezen met erna het knutselatelier voor kinderen tot 7 jaar. Wilt u meer weten hierover? Neem gerust contact op met Natascha Halici, kinder- en tienerwerker, telefoon: 06-52646156 of e-mail: nhalici@cardanus.nl

Week van de Opvoeding?

De Week van de Opvoeding is bedoeld voor alle ouders en kinderen in Nederland. Dat zijn om precies te zijn ruim 3,5 miljoen ouders van bijna 3,5 miljoen minderjarige kinderen. Uit onderzoek blijkt, dat deze kinderen zichzelf in de basisschoolleeftijd een ruime 8 geven voor geluk.

En ondanks het feit, dat opvoeden niet altijd makkelijk is, blijkt uit  de enquête van het SCP van 2010, dat meer dan 95 % van hun ouders tevreden is met het verloop van de opvoeding en zich competent voelt als opvoeder. Dat mag best eens onder de aandacht gebracht worden.

Opvoeden doe je met elkaar

De Week van de Opvoeding draait om die aandacht. Aandacht voor ouders, voor kinderen, voor professionals die met elkaar de opvoeding op zich nemen. En natuurlijk aandacht voor de kinderen. I

n het hele land worden daarom activiteiten georganiseerd. Van voorlezen tot voetballen, van praten over je baby tot over je puber; het kan allemaal. Een mooie kans om ervaringen over opvoeden te delen, bevestiging te geven én te krijgen en de gewone alledaagse vragen aan elkaar te stellen. Want opvoeden doe je met elkaar.

Programma Amstelveen-Aalsmeer

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Amstelveen-Aalsmeer, partners van het CJG jeugdinstellingen, scholen, kinderdagverblijven hebben een gevarieerd programma voor ouders en kinderen. Van een opvoedingsdebat bij KinderRijk tot een workshop ‘In gesprek met je puber’ voor ouders. Het complete programma is te vinden op www.cjgamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.