Bijgewerkt: 27 september 2024

Weerbaarheidsdag voor Amstelveense jongeren

Nieuws -> Sport

Bron: AmstelveenSport
24-09-2024

In het kader van de Nationale Sportweek heeft AmstelveenSport op 24 september 2024 een Weerbaarheidsdag georganiseerd voor Amstelveense jongeren op de Noordelijke Poeloever. Deze bijzondere sportdag, waar sport en samenwerking centraal staan, bood jongeren de kans om zowel fysiek als mentaal sterker te worden.

Frank Berkhout (D66) wethouder Jeugd opende de dag en heette de leerlingen welkom. In zijn toespraak benadrukte hij het belang van sport en weerbaarheid: "De Weerbaarheidsdag geeft onze jongeren de kans om hun grenzen te verleggen en te ervaren hoe belangrijk samenwerking en doorzettingsvermogen zijn. Dit zijn vaardigheden die je in elke fase van je leven kunt gebruiken, niet alleen in de sport. Heel fijn dat Defensie en andere maatschappelijke partners vandaag samenwerken en zich sterk maken voor onze jongeren."

Foto Amstelveen
(Foto AmstelveenSport - 2024)

Frank Berkhout wethouder Jeugd en Sven Vismans manager Sportservice AmstelveenSport in actie tijdens de Weerbaarheidsdag 2024

Na zijn openingswoord deed wethouder Berkhout actief mee aan de activiteiten, waaronder een bokssessie met Sven Vismans, manager sportservice van AmstelveenSport. Vismans onderstreepte de waarde van dergelijke evenementen voor jongeren: “Ze leren hier niet alleen fysiek sterker te worden, maar ook hoe belangrijk het is om mentaal stevig in je schoenen te staan. Dat zelfvertrouwen dragen ze mee naar school en de rest van hun leven.”

De Weerbaarheidsdag is gerealiseerd door een samenwerking met het Ministerie van Defensie, NOC*NSF, het Nederlands Veteraneninstituut en Politie Basisteam Amstelveen. Trainers van “De Harde Leerschool” werkten samen met de Amstelveense Rugby Club (ARC) om de jongeren uit te dagen en hen te helpen hun fysieke grenzen te verleggen. Ook Schermschool Tréville speelde een belangrijke rol door een training in schermen te verzorgen. Gedurende de dag werden de leerlingen begeleid in uitdagende sporten die hun fysieke kracht, maar ook hun samenwerking en mentale weerbaarheid, op de proef stelden.

De Weerbaarheidsdag benadrukt het belang van sport als middel om jongeren fysiek en mentaal sterker te maken, en inspireert hen om de vaardigheden die ze leren, mee te nemen naar de toekomst.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.