Bijgewerkt: 18 mei 2021

Weg in Amsterdamse Bos afgesloten

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
20-07-2006

De doorgaande weg door het Amsterdamse Bos (tussen de Bosrandweg en de Amstelveenseweg) zal straks in de zomer weken afgesloten zijn.

In de periode van vrijdag 21 juli (22.00 uur) tot dinsdag 8 augustus 2006 (09.00 uur) wordt de weg voor autoverkeer gesloten.

Deze afsluiting is het gevolg van het groot onderhoud aan de snelwegen A4 en Al0-Zuid dat Rijkswaterstaat deze zomer uitvoert. De omleidingroute voor deze werkzaamheden gaat via de A9.

„Het te verwachten sluipverkeer via het Amsterdamse Bos gaat de capaciteit van de weg door het bos ver te boven," aldus Jeroen Cornelissen van het Amsterdamse Bos. „Daarom wordt een 'knip' in de weg aangebracht." De afsluiting ligt ter hoogte van parkeerplaats Meerzicht.

Deze parkeerplaats en de Duizendmeterweg zijn bereikbaar vanuit het hoofdentreegebied (ingang Amstelveenseweg). De andere zijde van de afsluiting, van parkeerplaats Geitenboerderij tot aan parkeerplaats Berkenhoek, is bereikbaar via de zuidelijke ingangen van het Amsterdamse Bos.

Binnen de periode van afsluiting vindt van 31 juli tot en met 5 augustus het WK-roeien voor junioren plaats op de Bosbaan. In die week is de Bosbaanweg geheel afgesloten van 06.00 uur tot 19.00 uur. Alle voorzieningen in het Amsterdamse Bos, voor zover gelegen buiten het hoofdentreegebied, zijn in die week per auto alleen via de zuidelijke ingangen te bereiken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.