Bijgewerkt: 22 februari 2024

Weidevogels kijken op zaterdag 17 mei 2014

Nieuws -> Natuur

Bron: ANV De Amstel
12-05-2014

Weidevogels kijken en van deskundigen horen, waaraan je de soorten herkent. Dat kan op zaterdag 17 mei 2014 van 10.00 tot 16.00 uur tijdens de Nationale Vogelkijkweek vanuit de mobiele kijk hut van de Agrarische Natuurvereniging De Amstel (ANV De Amstel). Die staat voor deze gelegenheid bij de nieuwe waterplas aan de zuidkant van de Bovenkerkerpolder (zie ook de aangegeven locatie op www.vogelkijkweek.nl ).

Foto Amstelveen
(Foto ANV De Amstel - 2014)

Een grutto in de alarmfase. De grutto staat als gevoelig op de rode lijst van de International Union for Conservation of Nature en ook als gevoelig op de Nederlandse rode lijst. Op de rode lijsten staan, naast de bedreigde soorten, beschermingsmaatregelen om deze soorten weer in aantal te laten toenemen


Dat is ongeveer op de kruising van de Middenweg en de nieuwe omgelegde N201 bij Uithoorn. Hier zijn niet alleen tureluurs, kieviten, scholeksters en grutto’s te zien, maar ook krakeenden, grauwe ganzen, kluten en af en toe zelfs een kemphaan. Vrijwilligers van IVN Amstelveen geven uitleg over weidevogels en over het weidevogelbeheer in de Bovenkerkerpolder.

Foto Amstelveen
(Foto ANV De Amstel - 2012)

Uit een vogelkijkhut kunnen de vogelliefhebbers de weidevogels observeren en foto's maken


Zij zoeken en beschermen nesten. De boeren in de polder zorgen vervolgens voor (tijdelijk) hoog water en kruidenrijk weidevogelgrasland, waar kuikens kunnen opgroeien. Daardoor is dit één van de weinige gebieden in Nederland, waar het nog goed gaat met weidevogels.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.