Bijgewerkt: 15 juni 2024

Wekelijks met fietsen doortrappen is gestart in Amstelveen!

Nieuws -> Sport

Bron: Edwin Barentsen
13-06-2023

Doortrappen organiseert samen met Stichting Bovenkerk, Stichting Fietsmaatjes Amstelveen en Amstelveen Sport tot eind september wekelijks fietsen voor inwoners van de gemeente Amstelveen. Het Noorddamcentrum is de op- en afstapplaats voor de verschillende groepen fietsers. Iedereen is welkom om mee te doen! Deelname is gratis en vrije inloop.

We zijn gestart! De fietsgroepen vertrekken om 9:30 uur en komen rond 11.30 uur weer terug. Het fietsseizoen eindigt op 24 september 2023.  Tijdens vakanties gaat het fietsen gewoon door. Het Noorddamcentrum is van 9:00 tot 12:30 uur open voor ontmoetingen tussen alle fietsgroepen. Na binnenkomst kunnen fietsers genieten van koffie met appeltaart, ook bij slecht weer.

Foto Amstelveen
(Foto Edwin Barentsen - 2023)

Fietsers van Doortrappen bij De Zwarte Ruiter een historische korenmolen in Aalsmeer op donderdag 8 juni 2023

Fietsgroepen en veiligheid. Er zijn verschillende groepen die allemaal op een rustig tempo de tocht van de dag fietsen. De afstanden variëren van 20 t/m 30 kilometer. Daar is voor iedereen een plekje voor alle soorten fietsen van gewone of elektrische fiets tot duo e-bike. Veiligheid staat voorop tijdens het fietsen in groepen. Er zijn daarom aanvullende instructies om veilig gedrag te stimuleren. Denk hierbij aan het dragen van een fietshelm, de fietsspiegel, speciale hesjes voor de eerste en laatste fietsers van een groep en een nood tas met EHBO en gereedschap set bij de laatste van een groep bij pech.

Informatie over Doortrappen tot je 100ste. Meer informatie over Doortrappen en de activiteiten in de gemeente Amstelveen vind je op www.doortrappen.nl - Amstelveen of ga naar: Amstelveen Sport, Sabine Meeuwis, www.amstelveensport.nl, Stichting Bovenkerk, Edwin Barentsen, www.notabenebovenkerk.nl/doortrappen/ Fietsmaatjes Amstelveen, Yvonne Jacob, www.fietsmaatjesamstelveen.nl/

Doortrappen nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de wekelijkse fietstochten in Amstelveen. Doe mee en geniet van de gezelligheid en het mooie landschap! Deelname is gratis en vrije inloop.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.