Bijgewerkt: 2 augustus 2021

Werner Pieterse is gast in Café Montpensier

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestantse Gemeente Amstelveen
05-11-2014

Op vrijdag 14 november 2014 is Werner Pieterse te gast in Café Montpensier - ontmoeting en gesprek op vrijdagavond in de Kruiskerk in Amstelveen. Veel mensen kunnen heel goed zeggen wat ze niet (meer) geloven, maar vinden het moeilijk om te zeggen wat ze dan wel geloven. Mensen buiten de kerk, maar ook mensen binnen de kerk. Geeft de kerk als instituut nog algemeen geldige antwoorden op geloofsvragen?

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het altaar in de Kruiskerk, Amstelveen


Of faciliteert de kerk vooral het zoeken naar persoonlijke antwoorden? Werner Pieterse gaat deze vragen niet uit de weg en vertelt over zijn boek 'Wat blijft. God na de kaalslag'. Het programma start om 20.00 uur in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30A. De toegang is gratis en vanaf 19.30 uur is er koffie. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting en gesprek. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl

In de kerk kun je ruwweg twee stromingen onderscheiden: zij die vasthouden aan de oude waarden en voorstellingen en zij die vinden, dat dat niet meer kan. Van die laatste groep verlaten velen de kerk, maar ook velen niet en in elk geval is het niet het einde van de vraag: wat geloof ik. In veel gevallen zijn de antwoorden daarop heel persoonlijk. Recent verschenen twee boeken over dit onderwerp, beide heel persoonlijk, maar totaal verschillend, Carel ter Linden schreef 'Wat doe ik hier in godsnaam', en Werner Pieterse 'Wat blijft. God na de kaalslag'.

Op 14 november komt Pieterse spreken in Café Montpensier. In de kerk kennen we ds. Pieterse van zijn diensten, en weten we: dit is een man die wat te zeggen heeft. Wij hopen, dat we dat op 14 november 2014 ook kunnen zeggen over zijn inleiding. Goede kans van wel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.