Bijgewerkt: 8 december 2021

Wervelend entertainment tijdens het Amstelveen Japan Festival

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-06-2009

Uniek bezoek van sumo worstelaars uit Japan

Wie op 6 en 7 juni 2009 het Japan festival op het Stadsplein in Amstelveen bezoekt, wordt getrakteerd op twee dagen lang gevarieerd Japans entertainment. Op het programma dat onlangs bekend werd gemaakt,  staan onder andere optredens van de populaire illusionist Hayashi (The Mask), de spectaculaire Taiko drums, een clinic van judokampioen Dennis van der Geest en adembenemende Samurai demonstraties. Het hoogtepunt is het bezoek van twintig sumo worstelaars uit Japan, die – voor het eerst in Nederland - op het Stadsplein acte de présence zullen geven.

Japan Amstelveen
(Stichting AMIE - 2009)

De flyer van het Japan Festival 2009 in Amstelveen


Het is een unieke gebeurtenis dat de sumo worstelaars, die in hun eigen land als helden vereerd worden, naar Europa komen. Op zondag 7 juni zullen zij van 13.00 tot 13.45 uur in levende lijve te aanschouwen zijn en met kinderen (en hun ouders) op de foto gaan. Hiervoor wordt een minimale bijdrage gevraagd van € 5,00. De opbrengst is bestemd voor VUmc Onderzoek naar Kinderkanker (VONK).

Het bezoek van de sumo worstelaars is georganiseerd in samenwerking met en onder auspiciën van de Japanse Kamer van Koophandel in Nederland.

Langste sushibar en sushirol

Tijdens het Amstelveen Japan Festival wordt een poging gedaan om maar liefst twee records te vestigen, namelijk de langste sushibar ter wereld en de langste sushirol van Europa. Deze laatste wordt op zondag 7 juni gemaakt in samenwerking met schoolkinderen uit Amstelveen. De rol wordt daarna in stukjes verkocht. Ook deze opbrengst is bestemd voor VONK.

Karaoke/Zang Contest en Nintendo Wii-toernooi

Op zaterdag 6 juni, de eerste festivaldag, wordt een Karaoke/Zang contest gehouden. Deelnemers, die kans willen maken op de titel 'Karaoke Kampioen Amstelveen Japan Festival', kunnen zich hiervoor van tevoren aanmelden door een filmpje van hun eigen act te uploaden op YouTube. De link van hun act kunnen ze vervolgens e-mailen naar karaokeamstelveen@gmail.com. Een deskundige jury bepaalt vervolgens wie er op het Festival mogen optreden in de voorronde.

Ook vindt er op zaterdag en zondag een Nintendo Wii Toernooi plaats. Getalenteerde Wii spelers kunnen zich opgeven via wiitoernooiamstelveen@gmail.com. Er is een Nintendo Wii beschikbaar voor de winnaar.

AMIE

Organisator van het Japan Festival is de Stichting AMIE (Amstelveense Internationale Evenementen). AMIE organiseert ieder jaar een terugkerend festival op het Stadsplein met een wisselend thema. Dit jaar is gekozen voor Japan, vanwege de 400ste verjaardag van de zakelijke betrekkingen die Nederland en Japan dit jaar herdenken. 

Alle activiteiten op het Amstelveen Japan Festival zijn gratis toegankelijk. Meer informatie is te vinden op www.stadshartamstelveen.nl en www.amstelveen.nl

P R O G R A M M A

Zaterdag 6 juni 2009

12.00 Officiële opening Amstelveen Japan Festival. Spectaculaire Taiko Drums met de grootste drum ter wereld

12.30 Ninja Workout on stage, doorlopende Japanse workshops en kinderactiviteiten

13.00 Start Nintendo Wii-toernooi - dag 1

13.15 1e ronde Karaoke/Zang contest

14.00 Judo Clinic door Dennis van der Geest

14.00 Japanse steltenact, ook om 16.45 uur

14.30 Optreden Taiko Drums

15.00 2e ronde Karaoke/Zang contest

15.30 Dennis van der Geest en DJ Ronald Molendijk met hun fameuze Ippon Show. Demonstraties van diverse Japanse vechtsporten

17.30 Finale Nintendo Wii- dag 1 & bekendmaking winnaar Karaoke/Zang contest

17.45 Slotdemonstratie Taiko Drums


Foto Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De Hanadon drumgroep in actie


Zondag 7 juni 2009

12.00 Opening dag met startsein ‘Langste Sushirol’. Start doorlopende Japanse workshops en kinderactiviteiten.

12.15 Nike demoteam: Spetterende optredens uit de show Memoirs of a Geisha.

Ook om 14.00, 15.15, 16.25 en 16.45 uur

12.25 Start Nintendo Wii-toernooi- dag 2

12.35 Hanadon Drumact

13.00 Japanse sumo worstelaars. Unieke kans om deze bijzondere sporters in levende lijve te aanschouwen. Kinderen en hun ouders kunnen met de sumoworstelaars op de foto gaan.

14.15 Hanadon Drumact

14.35 Illusionist Hayashi - Als ‘The Mask’ was hij inmens

populair in de ‘New Uri Geller Show’ en nu is hij te bewonderen op het Japanfestival in Amstelveen!

15.40 Koor van St. Ignatius Gymnasium

16.00 Japanse Samurai zwaardvechtdemonstraties door Hiromi Tojo

16.35 Finale Nintendo Wii-toernooi- dag 2

16.50 Grand Finale Nintendo Wii-toernooi

17.00 Slotdemonstratie Samurai


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.