Bijgewerkt: 3 december 2021

Westwijk heeft van zich laten horen!

Nieuws -> Cardanus

Bron: Stichting Cardanus
21-09-2012

Op dinsdag 2 oktober 2012 wordt het verhaal van wat mensen in Westwijk belangrijk vinden gepresenteerd. Zo’n 100 mensen vertelden hun ideeën, wensen  en behoeften. De resultaten van deze gesprekken zijn opgenomen in een wijkanalyse. Daarin komen 4 speerpunten naar voren waar bewoners, vrijwilligers en organisaties hun krachten voor willen bundelen:

1)  Een veilige wijk: Wijkwens: in Westwijk  worden het scheuren door de straten en onveilige verkeerssituaties, zeker bij scholen, niet getolereerd.

2)  Het bruist van activiteiten: Wijkwens: het Westwijkplein is aantrekkelijk en bruist, waardoor we meer met elkaar verbonden zijn en bewonersinitiatieven de ruimte krijgen en worden ondersteund

3)  We weten elkaar te vinden: Wijkwens: in onze wijk helpen we elkaar en kunnen we elkaar makkelijker vinden, (bewoners, hulpverlening, gemeente).

4)  Jong zijn in Westwijk: Wijkwens: in onze wijk zijn de speeltuinen avontuurlijk en fantasierijk en kun je kennismaken met andere leefwerelden zoals tijdens de snuffelstagedag.

Westwijk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Winkelcentrum Westwijk


De presentatie van de wijkanalyse is op dinsdag 2 oktober 2012 in Westend, Westwijkplein 3, vanaf 19.30 uur inloop en start om 20.00 uur. Na de presentatie praten bewoners, vrijwilligers en professionals samen verder over de stappen  die nodig om deze dromen te realiseren om een toekomstagenda voor de wijk op te stellen.

Alle bewoners van Westwijk zijn welkom! Aanmelden kan via twitter @westwijkinfo , Facebook WestendAmstelveen,e-mail: laatjehoren-westwijk@hotmail.com  of telefonisch E. Zaal 06 51180548 /B. Keijzer 020 640 71 71. Op bovengenoemde adressen is ook de wijkanalyse is op te vragen (vanaf 27 september 2012).

Laat je horen….Westwijk!

Deze zomer gingen dromenvangers op pad op zoek naar de behoeften en de kracht in Westwijk. Een dromenvanger is een beroepskracht, of een vrijwilliger die Westwijkers (oud en jong) vragen stelt over de leefbaarheid en sociale betrokkenheid in de wijk.

Ruim 100 bewoners hebben hun ideeën, wensen en behoeften verteld. Deze verhalen komen uiteindelijk terecht in een wijkanalyse.

Bent u niet benaderd en heeft U toch een en ander te vertellen? Kom dan op zaterdag 29 september 2012 tussen 10.00 – 12.00 uur naar het  winkelcentrum Westwijkplein. U kunt ons bij het buurtterras al uw vragen stellen en uw opmerkingen n ideeën kwijt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS