Bijgewerkt: 13 augustus 2022

Wethouder Ellermeijer onderzoekt verkeersmaatregelen op het Westwijkplein

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-01-2022

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer sprak op vrijdagochtend 21 januari 2022 met de leden van de Bewonersgroep Westwijk Amstelveen. Omwonenden van het Westwijkplein maken zich volgens de bewonersgroep en de winkeliersvereniging zorgen over de veiligheid, omdat fietsers, e-bikes en scooters over het plein rijden. Dit zou leiden tot onveilige situaties voor winkelende voetgangers.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer met de leden van de Bewonersgroep Westwijk Amstelveen op het Westwijkplein


De bewonersgroep wil dat het plein een voetgangersgebied wordt en is een initiatief gestart op de gemeentelijke site www.denkmee.amstelveen.nl. 'Het is altijd goed om te zien dat bewoners betrokken zijn en initiatief nemen om de veiligheid in hun wijk te verbeteren' – zegt wethouder Ellermeijer. De gemeente onderkent de situatie op het Westwijkplein en onderzoekt nu welke passende maateregelen genomen kunnen worden.

'We zien dat mensen zo dicht mogelijk bij de ingang van een winkel de fiets of scooter willen parkeren. Ook kiezen fietsers vaak de kortste weg en fietsen met de nodige snelheid over het plein en brengen zo voetgangers op het plein in gevaar' - zegt Ellermeijer. Daarom onderzoekt de gemeente passende maatregelen waaronder het verplaatsen van de fietsenrekken naar de randen van het plein, zodat het winkelend publiek vanaf daar verder te voet gaat.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.