Bijgewerkt: 8 mei 2024

Wethouder Berkhout las als verrassing voor op obs de Westwijzer

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-01-2024

Van woensdag 24 januari tot 3 februari 2024 zijn de Nationale voorleesdagen. Tijdens dit nationale voorleesfeest las Frank Berkhout wethouder Onderwijs voor aan groep 3 van basisschool de Westwijzer. Voor de kinderen dubbel pret want ze mochten in hun pyjama naar school en kregen voorgelezen uit het prentenboek ‘Help! Een verrassing’ van Miriam Bos.

Van woensdag 24 januari tot 3 februari 2024 zijn de Nationale voorleesdagen. Tijdens dit nationale voorleesfeest las Frank Berkhout wethouder Onderwijs voor aan groep 3 van basisschool de Westwijzer. Voor de kinderen dubbel pret want ze mochten in hun pyjama naar school en kregen voorgelezen uit het prentenboek ?Help! Een verrassing? van Miriam Bos.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Wehouder Berkhout leest voor

Sinds 2003 worden de Nationale Voorleesdagen georganiseerd om het voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren. Want kinderen die op jonge leeftijd regelmatig voorgelezen worden, leren sneller zelf lezen en hebben minder moeite met spellen en begrijpend lezen. Ieder jaar wordt tijdens de Nationale voorleesdagen een top 10 van prentenboeken samengesteld waaruit het Prentenboek van het Jaar wordt gekozen. Dit jaar is dat ?Help! Een verrassing? van Miriam Bos.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.