Bijgewerkt: 24 juni 2024

Wethouder Ellermeijer maakte nieuwe prestatieafspraken met DUWO

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-02-2020

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Wonen en Huisvesting ondertekende vrijdag 31 januari 2020 prestatieafspraken met studentenhuisvester DUWO en bewonersvereniging VBU in Uilenstede. Hierin staan onder meer afspraken over aantallen studentenkamers, prijsbeleid en duurzaamheid.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Uitzicht op het centrale plein van Uilenstede met Theater Griffioen in de achtergrond en zonnepanelen op de daken


'Campus Uilenstede is de grootste studentencampus van Noord West Europa. Dat is best iets om trost op te zijn in Amstelveen. Het is belangrijk dat er ook voor dit jaar goede afspraken zijn gemaakt over genoeg betaalbare studentenwoningen voor Nederlandse, en daarmee ook Amstelveense, studenten. De ondertekening bevestigt de goede samenwerking met alle partijen' – aldus wethouder Ellermeijer.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Vlnr.: Joeri Mokkink voorzitter van VBU, wethouder Rob Ellermeijer en Christine Willems directeur van DUWO-Amsterdam tijdens de ondertekening van het document met nieuwe prestatieafspraken


Christine Willems directeur van DUWO -vestiging Amsterdam bevestigt: 'Samen met de gemeente en de VBU werken we in goed overleg aan onze duurzaamheidsdoelstellingen. Met onze zonnepanelen en onze proef met een waterstofketel zijn we goed op weg.'

Na de ondertekening kreeg de wethouder een rondleiding over de campus en nam een kijkje in meerdere studentenkamers. Vanaf de bovenste verdieping van een van de woontorens werd een blik geworpen op de zonnepanelen die al zijn aangebracht op de daken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.