Bijgewerkt: 21 september 2021

Wethouder Ellermeijer vraagt om directe herhuisvesting bewoonster van schimmelwoning

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-03-2021

De gemeente Amstelveen heeft woningcorporatie Eigen Haard een dringend verzoek gedaan een bewoonster van de Rembrandtweg per direct te herhuisvesten. 'Deze mevrouw woont samen met haar zoontje al jaren in een woning met vocht en schimmel, en moet per direct een andere woning krijgen' zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Wonen.

De wethouder bracht vrijdagochtend 12 maart 2021, op uitnodiging van Gonnie van Rietschoten burgerraadslid van Actief Voor Amstelveen, samen met haar en een lid van de Bewonersraad Amstelveen een bezoek aan de woning. 'We zijn geschrokken van wat wij aantroffen. De hele woning zit onder de vochtplekken en schimmel' -zegt Van Rietschoten.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Wonen (rechts) tijdens het bezoek van de woning aan de Rembrandtweg met Gonnie van Rietschoten burgerraadslid van Actief Voor Amstelveen en Ernst de Jong lid van de Bewonersraad Amstelveen en de bewoonster op 12 maart 2021


Reparaties hebben de afgelopen jaren geen oplossing gebracht en als het hard regent komt er water naar binnen. Aanwezigen stelden vast dat als gevolg van het vocht en de schimmel er in deze woning al jaren geen gezond leefklimaat is. De gemeente, de Bewonersraad Amstelveen en Eigen Haard tekenden onlangs prestatieafspraken, waarin nadrukkelijk aandacht is voor vocht- en schimmelproblematiek. 'Dit moet met meer urgentie worden opgepakt. De problemen in deze woning spelen al jaren en worden maar niet opgelost. Je kunt mensen niet in de schimmel laten zitten. Deze bewoonster moet per direct worden geherhuisvest, en deze woning moet grondig worden gerenoveerd' - zegt wethouder Ellermeijer.

Gezien de urgentie is er onmiddellijk contact gezocht met Eigen Haard. 'Er zijn al jaren problemen. We hebben vaak reparaties uitgevoerd. Helaas zijn de problemen steeds teruggekomen. We gaan nu ingrijpender te werk om de situatie op te lossen. Gezien de situatie maken we afspraken met de huurder of ze tijdelijk of definitief naar een andere woning wil verhuizen' -aldus Bert Halm, bestuursvoorzitter van Eigen Haard.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.