Bijgewerkt: 8 mei 2024

Wethouder Elzakalai bezocht internationale bedrijven in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-10-2023

Adam Elzakalai (VVD) wethouder Economische Zaken bezocht twee grote internationale, Amstelveense bedrijven GfK en Canon Medical Systems Europe. GfK is een internationaal markt en consument onderzoeksbureau dat actief is in meer dan 100 landen. Canon Medical biedt over de hele wereld een volledig assortiment diagnostische oplossingen voor medische beeldvorming, waaronder CT, Diagnostische en Interventionele X-Ray, Healthcare IT, Ultrasound en MRI.

Wethouder Elzakalai: 'We bezoeken regelmatig bedrijven om te horen wat er leeft en om te kijken of we het ondernemersklimaat nog verder kunnen verbeteren. Deze keer twee grote internationale bedrijven die blij zijn met hun vestiging in Amstelveen. Veel inwoners en bedrijven weten niet dat deze mooie bedrijven in Amstelveen zitten die ook voor werkgelegenheid zorgen. Meer dan 20% van de werkende bevolking werkt bij een internationaal bedrijf. Ook doen ze veel andere goede zaken voor de maatschappij die niet iedereen weet.'

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Vlnr.: Danny van den Burg en Huub Haarbosch (directie GfK), wethouder Adam Elzakalai en Marike Geertsma (accountmanager bedrijven Amstelveen)

GfK. Bij GfK (Gesellschaft für Konsumforschung) sprak de wethouder met de directie. Al meer dan 89 jaar stimuleert GfK de groei bij bedrijven door inzicht te geven in het koopgedrag van hun consumenten en de dynamiek die hun markten, merken en mediatrends beïnvloedt. In 2023 ging GfK samen met NIQ, waardoor twee marktleiders een nog groter wereldwijd bereik kregen. Door gegevens van detailhandelsbedrijven te verzamelen en analyseren en de meest uitgebreide consumenteninzichten, die geleverd worden met geavanceerde analyses via moderne platforms, heeft GfK veel kennis. Deze kennis zetten ze in om andere bedrijven te helpen om meer te verkopen. In de vestiging in Amstelveen werken op dit moment meer dan 320 medewerkers. Op hun People en Planet dag hebben de medewerkers een bingo georganiseerd in het bejaardentehuis en de tuintjes mooi gemaakt. Ook steunden ze de voedselbank en in coronatijd kinderen die geen computer konden betalen.

Canon Medical Systems Europe. Bij staan patiënten centraal bij alles wat ze doen. Hun missie is om gezondheidsprofessionals oplossingen te bieden die hun inspanningen ondersteunen en daarmee bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van patiënten. Wethouder Elzakalai sprak met de directie en kreeg een rondleiding. Bij Canon Medical in Amstelveen werken meer dan 200 mensen. Wereldwijd heeft Canon 184.000 medewerkers en een omzet van 31 miljard euro. Canon Europe zit ook in Amstelveen. Voorheen was Canon gespecialiseerd in camera’s en printers.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Vlnr.: Tatsuhito Suzuki (Canon Medical Systems Europe), Tim Bakker (gemeente Amstelveen), Jeroen Tijhaar (Canon Medical Systems Europe), Rick Riedstra (NFIA= Netherlands Foreign Investment Agency), wethouder Adam Elzakalai, Julien Rikkoert (accountmanager bedrijven Amstelveen)

Maar Canon heeft zich verbreed door ook in medische apparatuur te gaan omdat dat een groeimarkt. Dit komt mede doordat door de wereldwijde vergrijzing meer zorg nodig is. Bij Canon Medical in Amstelveen is ook de Canon Medical Academy gevestigd, een opleidingscentrum voor gezondheidsprofessionals voor onder andere heel Europa om met de meeste moderne systemen, zoals CT, Angio en MRI-scanners te leren werken. Met de systemen kan in een keer een scan van het hart gemaakt worden en kun je tot zelfs de haarvaten zien. Canon Medical werkt eraan om de systemen zo duurzaam mogelijk maken. Ook Canon doet veel zaken voor de maatschappij, zoals sponsoring van het Japan Festival.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.