Bijgewerkt: 23 mei 2024

Wethouder Gordon bezocht Spacebuzz in Westwijk

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-11-2022

Op donderdag 3 november 2022 heeft Floor Gordon (D66) wethouder Milieu heeft een bezoek gebracht aan de #Spacebuzz van André Kuipers in Westwijk #Amstelveen... 'En een virtual reality ruimtereis gemaakt, waardoor zichtbaar werd dat de aarde kwetsbaar is... We moeten zuinig op haar zijn dus!' -zegt wethouder Gordon.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Floor Gordon (D66) wethouder Milieu en Uğur Pekdemir, directievoorzitter van Rabobank Amstel en Vecht in de deuropening van de ruim 15 meter lang raketvoertuig in Westwijk

De ruim 15 meter lang raketvoertuig voorzien van de nieuwste virtual reality en augmented reality technologieën. Aan boord reizen kinderen naar de ruimte, waar ze de aarde zien door de ogen van een astronaut. Onze planeet is indrukwekkend, bijzonder, een oase van leven in het zwarte heelal. Van de lancering tot de spectaculaire landing – een missie met de SpaceBuzz voelt levensecht.

SpaceBuzz is een educatief programma voor groep 7 van het basisonderwijs. Een belangrijk doel van de SpaceBuzz is om kinderen op speelse wijze te laten kennismaken met wetenschap, techniek en duurzaamheid, in de hoop dat ze daar later in hun leven iets mee gaan doen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen in de leeftijd van groep 7 het meest ontvankelijk zijn voor deze thema’s.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.