Bijgewerkt: 24 juni 2024

Wethouder Groot verrichte loting StartKoopwoningen Greenzzz

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-03-2012

Maandag 12 maart 2012 verrichtte CDA-wethouder Jan-Willem Groot van Wonen de loting voor 22 nieuwbouwwoningen met een StartKoop Amstelveen regeling.  Het betreft het Greenzzz-project, dat wordt gerealiseerd in Westwijk. Van alle inschrijvers is 73% Amstelvener en de rest afkomstig uit de regio. 40 % van de gegadigden huurt momenteel een sociale huurwoning in Amstelveen.

De loting werd verricht onder toezicht van mr. M. E. Amson van Amson & Kolhoff Notarissen uit Amstelveen. De woningen zijn onderdeel van Westwijk ZO, fase 4 en kosten circa 217.000 euro. De StartKoop Amstelveen regeling voorziet in betaalbare woningen voor Amstelveners die voor het eerst woningeigenaar willen worden.

greenzzz  Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) (middenrechts) overhandigt een getrokken lot aan notaris Max Amson (middenlinks)


Zo wordt de grond in erfpacht uitgegeven waardoor de woning tegen een aantrekkelijke koopsom kan worden aangeschaft. Geïnteresseerden in een dergelijke woning maken de meeste kans als zij ingezetene zijn van de gemeente én een sociale huurwoning achterlaten. Ook andere woningzoekende komen in aanmerking voor dit soort woningen, maar Amstelveners krijgen op basis van de toewijzingscriteria voorrang.

Wethouder Groot: “Ondanks de economisch zware tijden worden nog steeds nieuwbouwwoningen aangeboden, in allerlei segmenten. En de belangstelling van gegadigden en lotingcijfers tonen aan dat er ook vraag naar is.

Met het Greenzzz project kunnen we weer een slag maken in de doorstromingsopgave hier in Amstelveen. Over een aantal maanden, na de oplevering van deze woningen, komen er weer sociale huurwoningen vrij die wij kunnen toewijzen aan huishoudens die het echt nodig hebben. En dat is precies wat ik beoog met dit soort koopprojecten.” Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.