Bijgewerkt: 26 juni 2022

Wethouder Herbert Raat onthulde de Amstelveense Zonnebloemauto

Nieuws -> Informatief

Bron: Vereniging de Zonnebloem
11-03-2016

Op vrijdagmorgen 11 maart 2016 onthulde Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg, bij het Cobra Museum in Amstelveen de Zonnebloemauto. Hij overhandigde in het bijzijn van onder anderen Leny Roovers, voorzitter Regio Amstelland van de Zonnebloem, symbolisch de autosleutels aan Thea Brand-Baye. Zij ging met een vrijwillige chauffeur van de Zonnebloem meteen met de Zonnebloem een dagje erop uit.

Bewegingsvrijheid. De Zonnebloemauto is te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel, of een scootmobiel. Wanneer iemand door een lichamelijke beperking zijn leven in een rolstoel doorbrengt, ziet de wereld er vaak anders uit. Een eigen auto aanpassen is kostbaar en het openbaar en aangepast vervoer hebben beperkingen. De Zonnebloemauto geeft de huurder (bewegings)vrijheid. De huurder bepaalt zelf waarheen en wanneer hij gaat. Hij kan ook nog eens familieleden, of vrienden meenemen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De feestelijk ingepakte Zonnebloem auto staat er al voor het Cobra Museum


Achterin de auto is een rolstoelplaats. Wethouder Herbert Raat: “Dankzij de Zonnebloem en hun vrijwilligers is een dagje weg, of op vakantie nu ook in Amstelveen binnen handbereik. We zijn de Zonnebloem dankbaar, dat ze deze voorziening in Amstelveen mogelijk maken.”

Huren

De uitgifte van de Zonnebloemauto vindt plaats vanuit de Louwman-dealer aan Brouwerij 6 in Amstelveen. Om als rolstoel- of scootmobielgebruiker de auto te kunnen huren, kan de huurder via www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto een pas aanvragen. Die pas kost eenmalig 10 euro. Een dag autohuur kost 40 euro. Daarbij zijn de eerste 100 kilometer inbegrepen. Iedere extra kilometer kost 0,20 eurocent. Alle brandstofkosten zijn exclusief.

Vrijwilligers gezocht. In de regio Amstelveen is nog ruimte voor vrijwilligers die bij gelegenheid als chauffeur met de Zonnebloemauto op pad willen. Aanmelden kan via www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Jos Scheepmaker Districtshoofd Vrijwilligersondersteuning van de vereniging De Zonnebloem vertelt over het Zonnebloemauto project


Er kan zoveel meer dan je denkt. Nationale Vereniging de Zonnebloem streeft ernaar, dat iedereen met een lichamelijke beperking zonder extra zorgen kan deelnemen aan de maatschappij. Er kan zoveel meer dan je denkt. Vrijwilligers van lokale afdelingen komen met regelmaat bij deelnemers thuis en er zijn wekelijks uiteenlopende activiteiten, zoals dagjes uit. Ook is de Zonnebloem de grootste Nederlandse aanbieder van aangepaste bus-, vaar- en vliegvakanties.Samenwerking met Welzorg. Inmiddels heeft de Zonnebloem al bijna 25 Zonnebloemauto’s, verdeeld over Nederland. Dat aantal breidt de vereniging de komende jaren verder uit. Voor het aanpassen van de Zonnebloemauto’s en de verhuurlocaties werkt de Zonnebloem samen met Welzorg, specialist op gebied van hulpmiddelen, auto- en woningaanpassingen en service voor mensen met een functie- of mobiliteitsbeperking.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Wethouder Herbert Raat begeleidt mevrouw Thea Brand-Baye naar de Zonnebloemauto


De Zonnebloem

Nationale Vereniging de Zonnebloem is een Nederlandse landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, leeftijd of handicap. Het is met ruim 40.000 vrijwilligers in 2015 een van de grootste vrijwilligersorganisaties in Nederland. De vereniging kent ongeveer 1200 plaatselijke comités die individueel, of in samenwerking activiteiten organiseren. Jaarlijks worden meer dan een miljoen bezoekjes afgelegd bij mensen die door een lichamelijke beperking moeilijk de deur uit kunnen. Voor 7800 mensen organiseert de Zonnebloem aangepaste vakanties in binnen- en buitenland met verzorging en medische begeleiding in speciaal aangepaste accommodaties. De vereniging wordt gesteund door 600.000 leden en donateurs.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.