Bijgewerkt: 25 juli 2024

Wethouder Koops bezocht RTV Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: RTV Amstelveen / Amstelveenweb
01-11-2012

Wethouder Jacqueline Koops (CU) bezocht op 31 oktober 2012 in de RTV-Amstelveen studio de scholieren die daar een week lang maatschappelijke stage liepen. De scholieren van het Herman Wesselink College in Amstelveen hadden afgelopen week hun zogenoemde maatschappelijke stage en een flink aantal had er voor gekozen, om dat bij RTV Amstelveen te doen.

rtva Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De ingang van de RTV Amstelveen studio in Middenhoven


De stage is voor scholieren uit het voortgezet onderwijs, waarbij ze door het doen van vrijwilligerswerk kennismaken met het werken binnen maatschappelijke organisaties. Bij RTV Amstelveen deden ze ervaring op met tv-nieuwspresentatie, radio maken en met redactiewerk.

rtva Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Peter Leemeijer hoofdredacteur van de RTV Amstelveen en Jordy de Breet video redacteur, ontvangen wethouder Koops bij de ingang van de studio. De maatschappelijke stagieres, de scholieren van HWC, volgen de gebeurtenis in de achtergrond


Al na een paar dagen hadden de scholieren zoveel opgestoken, dat ze wethouder Jacqueline Koops konden uitleggen hoe bijvoorbeeld de autocue werkt. Ze hadden ook en videoreportage gemaakt en geleerd hoe ze een korte video moesten samentellen.

rtva Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Lex Sternfeld, presentator en samensteller van NieuwsRadio Amstelveen en een scholier ontvangen wethouder Koops in de studio, waar ze een uitleg krijgt over de radio opnames


Maatschappelijke stage is met ingang van het schooljaar 2012 verplicht voor alle scholen in Nederland. HWC doet het al vijf jaar lang en de schoolleiding heeft al veel ervaring, hoe ze de scholieren moet aansturen om een stageplek te vinden.

rtva Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Jacqueline Koops als nieuwslezeres vertelt, dat ze als wethouder Jeugdzorg op bezoek kwam om te kijken hoe het gaat met de maatschappelijke stages bij RTVA


Ook in 2012 jaar gingen de derdeklassers vier dagen op stage, zoals bij RTV Amstelveen, of in een verzorgingshuis, maar ook bij Kaasboerderij Clara Maria, Via een speciale website, Stagerage, konden de scholieren een geschikt stageadres zoeken, maar het was ook mogelijk om zelf een stage-adres te zoeken.

rtva Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Koops in gesprek met de scholieren die maatschappelijke stages doen bij RTVA. Na het gesprek kreeg iedereen een stukje gebak


Maatschappelijke stage?

Alle scholieren in het voortgezet onderwijs moeten verplicht minimaal 30 uur maatschappelijke stage lopen. Tijdens deze stage doen zij vrijwilligerswerk. Ze helpen bijvoorbeeld in een buurthuis, organiseren sportactiviteiten, of werken op een zorgboerderij. Zo kunnen jongeren tijdens hun schooltijd een bijdrage leveren aan de samenleving.

Jaarlijks lopen ongeveer 195.000 leerlingen een maatschappelijke stage in Nederland. De school is eindverantwoordelijk voor de maatschappelijke stage en bepaalt samen met de leerling de invulling ervan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.