Bijgewerkt: 16 juni 2024

Wethouder Koops bezocht Zomer Odensehuis Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-08-2013

Op 5 augustus 2013 bezocht Jacqueline Koops (CU) wethouder van Ouderenbeleid het Zomer Odensehuis Amstelveen. Het Odensehuis opende in juni dit jaar haar deuren. Het is een inlooppunt voor mensen met (beginnende) dementie en hun familie en vrienden.

Voor deze mensen is het niet altijd mogelijk er op uit te gaan. Het Zomerhuis biedt hen een ontmoetingsplek waar zij - tegen een kleine vergoeding - leuke dingen kunnen doen. Iedereen is welkom op maandag en donderdag tussen 10.30 en 14.30 uur in Wijkcentrum Alleman. Een indicatie is niet nodig.

Wethouder Jacqueline Koops: “Mensen met beginnende dementie komen vaak niet in aanmerking voor professionele zorg, maar de diagnose ‘dementie’ roept veel vragen en emoties op. Bij het Odensehuis kunnen zij terecht met al hun vragen.

Odensehuis Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Jacqueline Koops (CU) (r) wethouder van Ouderenbeleid in het Zomer Odensehuis Amstelveen


Het bijzondere is, dat mensen zelf mede bepalen wat zij doen. Alles kan, niks hoeft. Overal wordt de partner, of vriend, vaak de mantelzorger, bij betrokken. Uitgangspunt is kwaliteit van leven voor beiden. Een prachtig voorbeeld van een voorziening die laagdrempelig en betaalbaar is en duidelijk voorziet in een behoefte.”

Het Odensehuis, een initiatief van Vita welzijn en advies, is een informatie- en ontmoetingspunt voor mensen met dementie en hun familieleden en vrienden. Zij kunnen er lotgenoten ontmoeten, deelnemen aan allerlei activiteiten, of zelf activiteiten ontwikkelen en hulp en informatie vragen over hun ziekte.

Het Odensehuis is tot 1 oktober open. Openingstijden zijn: maandag en donderdag van 10.30 tot 14.30 uur in Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen. Voor vragen: bel met Vita welzijn en advies (tel. 020-5 430 430), of stuur een e-mail naar c.swart@vitawelzijnenadvies.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.