Bijgewerkt: 25 juni 2022

Wethouder Koops bezocht het wooncomplex de Kringloop

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
09-07-2012

Wethouder doneert koffiekopjes voor ouderenbijeenkomst

Vrijdag 6 juli 2012 heeft Wethouder Jacqueline Koops (ChristenUnie) een bewonersbijeenkomst bezocht in het Amstelveense wooncomplex de Kringloop in de wijk Groenhof. Tijdens de bijeenkomst heeft de wethouder vier dozijn koffiekopjes, schoteltjes en lepeltjes overhandigd aan de initiatiefneemster van de koffiebijeenkomsten: De 80-jarige mevrouw Annie Kooijman.

koopsAmstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

Wethouder Jacqueline Koops op bezoek in wooncomplex Kringloop


Samen met de heer Dick van der Ham, voorzitter van de bewonersvereniging, organiseert zij regelmatig koffieochtenden voor bewoners. Zo wil zij de onderlinge betrokkenheid verbeteren. De bijeenkomsten zijn inmiddels uitgegroeid tot een succes.

Wethouder Koops: “Het organiseren van bewonersbijeenkomsten is een mooi initiatief om sociale samenhang tot stand te brengen. Dankzij de ferme aanhoudendheid van mevrouw Kooijman worden de koffiebijeenkomsten in de Kringloop goed bezocht.

Sinds mei dit jaar zijn de bewoners al vier keer bij elkaar gekomen. Geweldig, dat bewoners onderlinge contacten zelf stimuleren. Elkaar (leren) kennen is een voorwaarde om onderling hulp te bieden als dat nodig is. Daarnaast is het natuurlijk gewoon heel gezellig om met elkaar koffie te drinken.”

De opkomst van de bijeenkomsten in de Kringloop is groot. Tot afgelopen vrijdag zijn voor de koffiebijeenkomsten altijd kopjes en schoteltjes geleend van het Maatschappelijk Ontmoetingscentrum (MOC) in Amstelveen. Daarnaast heeft het initiatief voor de bewonersbijeenkomsten steun gekregen van woningbouwvereniging Eigen Haard, de verhuurder van het wooncomplex. Eigen Haard heeft voor alle bijeenkomsten in de Kringloop tafels en stoelen beschikbaar gesteld voor de bewoners.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.