Bijgewerkt: 21 september 2021

Wethouder Koops bezocht jonge moeders

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen
05-03-2014

Regio Amstelland heeft een eigen Mama-café: een tweewekelijkse ontmoetingsplek voor aanstaande en jonge moeders, die het leuk vinden om ideeën en ervaringen uit te wisselen. ChristenUnie wethouder Jacqueline Koops (Jeugdzorg) net bevallen van haar tweede kind, nam een kijkje bij het ‘café’ in de bibliotheek aan het Stadsplein in Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2014)


De Amstelveense wethouder Jacqueline Koops (rechts) met haar baby Emmelie op de arm in gesprek met een moeder met haar dochter en in het midden Karen de Boer, jeugdverpleegkundigeWethouder Jacqueline Koops: ”Het is belangrijk, dat vrouwen vlak voor de geboorte van hun kind en de eerste tijd erna ergens terecht kunnen met hun vragen. Zeker bij een eerste kind is het prettig om ervaringen met andere zwangere vrouwen, of net bevallen moeders uit te wisselen. Tijdens het Mama-café kun je ook praten met een verpleegkundige van het consultatiebureau. Ik vind het een geweldig initiatief van de GGD, dat ik graag op deze manier onder de aandacht breng”.

De bijeenkomsten zijn elke eerste en derde dinsdag van de maand in Bibliotheek Amstelveen, Stadsplein 102 in Amstelveen van 11 tot 13 uur op de eerste verdieping bij de peuterboeken. De entree is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Kinderen zijn welkom en de baby kan worden (borst)gevoed.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.