Bijgewerkt: 18 april 2024

Wethouder Maaike Veeningen bezocht anti-graffitiproject

Nieuws -> Informatief

Bron: Panta Rhei
18-05-2015

Vervolg anti-graffiti project

Op maandag 18 mei 2015 beschilderden leerlingen van Panta Rhei een derde KPN-huisje in Amstelveen. Dit deden zij in het kader van een project tegen graffiti samen met KPN en de gemeente. Wethouder Maaike Veeningen (D66) hielp ’s middags een handje mee.

Foto Amstelveen
(Foto Panta Rhei - 2015)

Wethouder Maaike Veeningen en algemeen directeur Bert de Weerd van scholengemeenschap Panta Rhei in gesprek met de leerlingen van de school voor het al gedeeltelijk beschilderde KPN huisje


Dit KPN-huisje in de Max Havelaarlaan (ter hoogte van huisnummer 1) is het derde in een gezamenlijk project tegen graffiti. In juni 2014 beschilderden leerlingen al twee huisjes aan de Rooseveltlaan en de Vlielandstraat. De eigen ontwerpen in fleurige kleuren maken de huisjes tot pareltjes in hun omgeving. Het ontwerp voor dit derde huisje is gemaakt door leerlingen tijdens de lessen media & entertainment bij vakdocent Ghislaine Roos.

Foto Amstelveen
(Foto Panta Rhei - 2015)

Wethouder Maaike Veeningen is verantwoordelijk voor de wolken


Tijdens haar bezoek bewonderde wethouder Maaike Veeningen de schildering, die inmiddels in een ver gevorderd stadium was. Ze luisterde naar de leerlingen voor een toelichting op hun ontwerp. Daarna nam ze ook zelf de kwast ter hand. Het thema van de beschildering van dit derde KPN-huisje in de Max Havelaarlaan is geïnspireerd op de naam van de straat. Op dit huisje prijken het Max Havelaar-keurmerk, rijstvelden, een Boeddhabeeld en tropische stranden. In de bijlagen enkele foto’s.

Dit anti-graffiti project is een onderdeel van de maatregelen die graffiti moeten voorkomen. Het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen heeft voor 2013 en 2014 50.000 euro extra beschikbaar gesteld voor de bestrijding van graffiti. KPN zorgde ervoor, dat de kasten bij de start van het project ‘schoon’ zijn. Na de beschildering wordt een anti-graffiti-coating aangebracht.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.