Bijgewerkt: 6 december 2022

Wethouder Marijn van Ballegooien op werkbezoek bij FlexiCura

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-07-2019

Op donderdag 4 juli 2019 was Marijn van Ballegooien (PvdA) wethouder Zorg en Werk en Inkomen op werkbezoek bij FlexiCura. Directrice Ivanka Ratcheva gaf uitleg over wat zij onder andere doen op het gebied van Social Return on Investment  (SROI). FlexiCura is een van thuiszorgleveranciers in Amstelveen, waar ze hulp bij het huishouden leveren.

Om inclusief werkgeverschap bij ondernemers te stimuleren kan SROI worden toegepast. Dit houdt in dat de gemeente haar opdrachtnemers vraagt een maatschappelijke activiteit te leveren (Social Return). Dit heeft twee voordelen: de ondernemer krijgt een maatschappelijk gezicht en de arbeidskansen voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt worden vergroot.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2019)

Vlnr.: Shirley van Leeuwen Coördinator Social Return on Investment van de gemeente Amstelveen, Marijn Van Ballegooijen wethouder en Ivanka Ratcheva directeur van FlexiCura


Flexicura heeft haar SROI op vele manieren vervuld. Voorbeelden zijn: het aannemen van kandidaten, deelnemen aan een evenement en de directrice heeft voorlichting gegeven aan kandidaten over werken in de zorg. De kandidaten hebben dit als zeer waardevol ervaren. Wethouder Van Ballegooijen: ' De gemeente Amstelveen vindt het belangrijk dat iedere inwoner de kans krijgt om mee te doen op de arbeidsmarkt. Ook inwoners die wat minder makkelijk aan het werk kunnen komen vanwege leeftijd, opleiding of beperking. Onder deze groep zit een veelvoud aan ervaring en kwaliteiten. Voordeel voor ondernemers is dat zij gebruik kunnen maken van specifieke talenten van kandidaten en hun bedrijf een maatschappelijk gezicht geven. Er zijn al veel bedrijven die onze inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben.

Samen met de opdrachtnemer zoekt de gemeentelijke coördinator naar geschikte kandidaten. Daarnaast helpt de gemeente ook graag andere ondernemers met het vinden van geschikte medewerkers.' Wilt u kosteloos informatie of advies? Of bent u op zoek naar geschikte kandidaten voor uw onderneming? Stuurt u dan een e-mail naar: socialreturn@amstelveen.nl.

Sociaal rendement op investeringen (SROI) is een op beginselen gebaseerde methode voor het meten van de niet-financiële waarde (zoals de milieu- of sociale waarde die momenteel niet in de traditionele financiële rekeningen wordt weerspiegeld of daar niet bij betrokken is). Het kan door elke entiteit worden gebruikt om de impact op belanghebbenden te evalueren, manieren te identificeren om de prestaties te verbeteren en de prestaties van investeringen te verbeteren.

De SROI-methode houdt rekening met de opvattingen van belanghebbenden over de impact en plaatst financiële 'proxy'-waarden op al die effecten die door belanghebbenden zijn geïdentificeerd die normaal gesproken geen marktwaarden hebben. Het doel is om de waarden van mensen die vaak worden uitgesloten van de markt onder dezelfde voorwaarden als die welke op de markt worden gebruikt, namelijk geld, op te nemen om mensen een stem te geven in beslissingen over de toewijzing van middelen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.