Bijgewerkt: 28 mei 2024

Wethouder Marijn van Ballegooijen bedankt de mantelzorgers

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-10-2022

Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren. Kenmerkend is de reeds bestaande persoonlijke band tussen de mantelzorger en zijn of haar naaste. Daarnaast gaat het om langdurige zorg die onbetaald is. Het begrip mantelzorg is in 1972 geïntroduceerd door de Nederlandse medicus Johannes Hattinga Verschure.

Op donderdag 10 november 2022 is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. In het hele land worden mantelzorgers in het zonnetje gezet als bedankje voor de zorg die zij verlenen aan een partner, kind, ouder(s), broer of zus of iemand anders uit hun netwerk.

Mantelzorgers zijn onmisbaar. Daarom stuurt gemeente Amstelveen hen een bedankje rond de Dag van de Mantelzorg. Als blijk van waardering voor hun inzet en zorg ontvangen mantelzorgers die ingeschreven staan bij Mantelzorg & Meer een cadeaukaart. Ook kunnen zij zich weer inschrijven voor diverse activiteiten in de tweede week van november.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder van Zorg: 'Mantelzorgers bieden veel hulp aan naasten met een ziekte of beperking. Bijvoorbeeld een ouder met dementie, een kind met autisme of een partner met Parkinson. Bij dit langdurig en intensief zorgen voor een ander komt heel wat kijken. De gemeente wil hen daarom samen met Mantelzorg & Meer graag in het zonnetje zetten. We organiseren hier dan ook geen dag, maar eigenlijk een Week van de Mantelzorg.'

Aanmelding bij Mantelzorg & Meer. Mantelzorgers die al bekend zijn bij Mantelzorg & Meer krijgen de cadeaukaart automatisch toegestuurd en hoeven hier niets voor te doen. Maar niet alle mantelzorgers in Amstelveen zijn ingeschreven bij Mantelzorg & Meer. Bent of kent u een mantelzorger die nog niet bekend is bij Mantelzorg & Meer? Dan kunt u zich tot en met 15 december 2022 aanmelden via info@mantelzorgenmeer.nl of de website. U ontvangt dan later dit jaar ook een cadeaukaart en kunt zich aanmelden voor de Week van de Mantelzorg.

Week van de Mantelzorg. Van 7 t/m 12 november organiseert Mantelzorg & Meer diverse activiteiten en workshops voor mantelzorgers. De mantelzorgers die al bij Mantelzorg & Meer zijn ingeschreven, hebben hierover al eerder bericht gehad. Nieuwe aanmelders kunnen natuurlijk ook deelnemen. Inschrijven voor deze activiteiten is mogelijk tot en met vrijdag 26 oktober 2022 17.00 uur.Over Mantelzorg & Meer. Als mantelzorger biedt u zorg en hulp aan uw naaste met een chronische ziekte of beperking. Bij dit langdurig en intensief zorgen voor een ander, komt heel wat kijken. Het kan u veel voldoening geven. Maar ook vragen oproepen of zorgen en twijfels met zich meebrengen. Bij Mantelzorg & Meer vindt u betrokken en deskundige medewerkers, die begrijpen wat het betekent om mantelzorger te zijn. Voor vragen, meedenken en andere vormen van ondersteuning kunt u terecht bij Mantelzorg & Meer. Zij kunnen u helpen met advies, individuele ondersteuning, inzet van (zorg)vrijwilligers, cursussen, informatiebijeenkomsten en gespreksgroepen. Meer informatie vindt u op de website. De meeste diensten van Mantelzorg & Meer zijn gratis. De gemeente Amstelveen verleent jaarlijks subsidie aan Mantelzorg & Meer om deze diensten te kunnen leveren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.