Bijgewerkt: 23 maart 2023

Wethouder Pols tekent voor tunnel

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-10-2007

Op maandag 29 oktober 2007 tekende wethouder Remco Pols de overeenkomst voor Amstelveen tijdens de bijeenkomst in de Haagse Ridderzaal- meldt de Gemeente Amstelveen in haar persbericht.

De ‘Overeenkomst Stroomlijnalternatief Planstudie Schiphol – Amsterdam – Almere’ werd getekend door minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat en andere vertegenwoordigers uit de regio. De overeenkomst omvat de afspraken tussen het Rijk en de regio over onder meer de verbreding van de A1, de A6, de A10 en de bevat ook de ondertunneling van de A9 in Amstelveen.

Remco Pols Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Van links naar rechts: griffier Pascale Georgopoulou, commissievoorzitter Dolf Veenboer (PvdA), wethouder Remco Pols (PvdA) en Arjan van Rijn projectleider ondertunneling A9, tijdens de extra RWN vergadering op 25 oktober 2007 in het raadhuis


De gemeenteraad besluit in haar vergadering van 1 november 2007 of zij goedkeuring verleent aan de overeenkomst. Om die reden is vóór de ondertekening, op 25 oktober, nog een extra vergadering van de commissie Ruimte, wonen en natuur (RWN) gehouden over de overeenkomst. De raadsfracties hebben in deze vergadering unaniem aangegeven positief tegenover de bereikte overeenkomst te staan.

Als de gemeenteraad op 1 november goedkeuring verleent aan de overeenkomst, kunnen B en W direct aan de slag gaan met de nadere uitwerking van de ondertunneling en alle volgende stappen die daarvoor noodzakelijk zijn.

Remco Pols Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Remco Pols, wethouder Ruimte, bouwen en wonen, vliegt al in gedachte over "zijn" tunnel


Wethouder Pols van Ruimte, bouwen en wonen: “We gaan deze unieke kans benutten en iedereen in Amstelveen betrekken bij de plannen. Uitgangspunt is het streven naar hoge kwaliteit. Ons doel is niet alleen het verbeteren van het vervoer over de weg. We combineren dit met plannen voor het aanleggen van hoogwaardig openbaar vervoer” vult Joss Tabak, wethouder Mobiliteit, verkeer en vervoer aan.”

Externe links: Overeenkomst Stroomlijnalternatief Planstudie Schiphol – Amsterdam – Almere (pdf) Factsheet Randstad Urgent(pdf)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.