Bijgewerkt: 12 augustus 2022

Wethouder Raat bezocht de Vereniging Historisch Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-12-2021

Herbert Raat (VVD) wethouder Monumenten heeft deze week een werkbezoek gebracht aan de Vereniging Historisch Amstelveen. Afgesproken is om elkaar op regelmatige basis te ontmoeten om bij te praten over de historische ontwikkelingen in Amstelveen.

Voorzitter Annemieke Brouwer en bestuursleden Anneke Bulk en Paul Paris van de Vereniging Historisch Amstelveen ontvingen de wethouder op hun locatie aan de Orion. Tijdens het overleg is gesproken over de laatste stand van zaken rond het Jagershuis aan de Amstelzijde en de voormalige KwikFit garage aan de Amsterdamseweg, maar ook over het geslaagde nieuwbouwproject waarbij de gevel van de Handwegkerk behouden is gebleven en over een potentieel nieuw monument.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Vlnr.: Willemijn Paijmans adviseur cultureel erfgoed, wethouder Herbert Raat, Annemieke Brouwer, Anneke Bulk en Paul Paris van de Vereniging Historisch Amstelveen


Erfgoed. 'Behoud van erfgoed neemt een steeds prominentere plek in Amstelveen in en daar ben ik erg blij mee. De Vereniging Historisch Amstelveen speelt een belangrijke rol in het behoud van het lokale erfgoed. Daarom hebben we afgesproken om elkaar, in ieder geval, jaarlijks te ontmoeten. Tijdens ons gesprek liet de vereniging weten bij het college een verzoek in te dienen om de voormalige Landbouwschool aan de Keizer Karelweg aan te wijzen als gemeentelijk monument. Zij zien hier monumentale waarde in. Als de aanvraag binnen is, zullen we hier zeker onderzoek naar doen. Dit toont aan hoe belangrijk het is om elkaar op de hoogte te houden van wat er speelt binnen de gemeente. Er is in het verleden al genoeg lokale historie verloren gegaan' - zegt wethouder Raat.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.