Bijgewerkt: 14 juni 2021

Wethouder Raat bezocht eerste studentenkamer van Uilenstede met rookmelder

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-06-2021

De studenten op campus Uilenstede zijn blij dat er nog voor de zomervakantie een start is gemaakt met het ophangen van rookmelders in de individuele studentenkamers. De Amstelveense wethouder Herbert Raat (VVD) Handhaving bracht deze week een bezoek aan de rode flat, waar begin februari 2021 brand uitbrak en sprak met enkele studenten.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Tim Wagelaar bewoner van Uilenstede met Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving wijzen op de rookmelder in de kamer


Studentenhuisvester DUWO heeft in april 2021 aan de gemeente laten weten vóór het nieuwe collegejaar 2021-2022 rookmelders te zullen ophangen in alle studentenkamers. Hiermee geeft zij gehoor aan het verzoek van de gemeente om met prioriteit rookmelders op te hangen naar aanleiding van de brand, en vooruitlopend op de wettelijke verplichting per juli 2022. 'Wij en de studenten van de Vereniging Bewoners Uilenstede (VBU) hebben ons hier hard voor gemaakt. Het is mooi om te zien dat er nu een start mee is gemaakt. Als ergens in Amstelveen rookmelders nodig zijn, dan is het op Uilenstede. Wij vinden het erg belangrijk dat onze studenten veilig kunnen wonen. De rookmelders dragen hieraan bij' -zegt de wethouder.

De wethouder bracht een bezoek aan Tim Wagelaar, de student die daags na de brand in zijn flat een noodkreet stuurde aan DUWO voor betere brandveiligheid in alle flatgebouwen. Tenminste 700 studenten hebben deze brief ondertekend. 'Na de heftige gebeurtenissen in februari is het voor iedereen een ontzettend fijn en geruststellend idee dat de brandveiligheid nu actief wordt aangepakt' -zegt Wagelaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.