Bijgewerkt: 22 september 2021

Wethouder Raat bezocht het MBO College Amstelland

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-03-2014

In verband met de Dag van de Leerplicht zette wethouder Herbert Raat (VVD) van Onderwijs donderdagmorgen 20 maart 2014, Younes El Haddar in het zonnetje. Younes werkt op het MBO College Amstelland (ROCvA) als docent en zorgcoördinator en is één van de medewerkers die belast is met de verzuimregistratie en afhandeling.

Tijdens het bezoek vertelde Younes op welke wijze de school met verzuimers in gesprek gaat en hoe hij ze op een positieve manier stimuleert om naar school te komen, zodat de studie met goed resultaat afgerond kan worden. Uit het gesprek werd ook duidelijk, dat er zeer nauw wordt samen gewerkt met de leerplichtambtenaren van de gemeente Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2014)

Younes El Haddar (l) met Herbert Raat wethouder Onderwijs


Dag van de Leerplicht

Tijdens de Dag van de Leerplicht wordt stilgestaan bij het feit, dat kinderen en jongeren in Nederland het recht hebben om naar school te gaan en onderwijs te volgen. Herbert Raat:’ het college vindt het belangrijk, dat jongeren zich ontwikkelen en bouwen aan een goede toekomst. Met een startkwalificatie, of afgeronde studie heb je meer kansen op de arbeidsmarkt’.

Leerplicht en kwalificatieplicht

Volgens de huidige leerplichtwet moeten kinderen en jongeren verplicht naar school vanaf hun 5e tot en met het schooljaar, waarin ze 16 worden. Dit noemen we de volledige leerplicht. Daarna geldt de kwalificatieplicht. Dit houdt in, dat alle jongeren tot hun 18de verjaardag onderwijs moeten volgen, tenzij ze een startkwalificatie hebben. Een startkwalificatie is een havo-, vwo- of MBO2-diploma. Zo'n startkwalificatie biedt jongeren een betere kans op de arbeidsmarkt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.