Bijgewerkt: 25 juni 2022

Wethouder Raat bezocht woonservicezone aan de Populierenlaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-03-2016

Om de vinger aan de pols te houden bij de zorg, staan de komende maanden bezoeken op de planning bij verschillende partijen die zich bezighouden met de best mogelijke zorg voor inwoners van Amstelveen. In het kader van deze maandelijkse zorgbezoeken bezocht Herbert Raat (VVD) de wethouder Zorg, samen met drie ambtenaren van verschillende afdelingen de woonservicezone Populierenlaan. Een grote hoeveelheid bewoners was op de bijeenkomst afgekomen in de ontmoetingsruimte van ’t Huis aan de Poel.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2016)

Herbert Raat (VVD) de wethouder Zorg in gesprek met de bewoners van woonzorgcentrum 't Huis aan de Poel op 10 maart 2016


Wethouder Herbert Raat: “We hebben uitgebreid over een enquête gesproken die onder de bewoners van de woonservicezone Populierenlaan werd gehouden. Hieruit bleek bijvoorbeeld, dat zij de wijkagent nog niet kennen, maar dit wel graag zouden willen. Ik heb beloofd dit met de burgmeester te bespreken. Verder waren de bewoners erg blij met de voorzieningen en de georganiseerde activiteiten. Eén van de dames met wie ik sprak zei, dat het een zegen is om in Amstelveen oud te worden. Dat horen we natuurlijk graag, want dat is, waar we het voor doen.”

Amstelveen kent verschillende thuiszorgorganisaties, huisartsenpraktijken en andere zorgvoorzieningen, onder meer gesitueerd in gezondheidscentra. Het laatste jaar zijn in Amstelveen daarnaast woonservicezones ontwikkeld binnen de gemeente. Dit zijn delen van wijken, waarin zorg en ondersteuning binnen handbereik zijn. Doel van deze bezoeken is horen, wat er goed gaat, maar ook, waar professionals, patiënten of bewoners tegenaan lopen. Een overzicht van de bezoeken is te vinden op de persoonlijke webblog van de wethouder. Zodra een bezoek is bevestigd, zal de agenda worden bijgewerkt. Verzoeken kunnen worden ingediend via h.raat@amstelveen.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.