Bijgewerkt: 24 februari 2024

Wethouder Raat heeft tuinenwedstrijd Groen, Groener, Groenst geopend

Nieuws -> Natuur

Bron: Gemeente Amstelveen / Amstelveenweb
26-04-2012

Op de regenachtige woensdagmiddag 25 april 2012 opende wethouder Herbert Raat (VVD) de tuinenwedstrijd Groen, Groener, Groenst! van de gemeente Amstelveen. Samen met de kinderen van Schooltuin Amstelflora aan de Legmeerdijk 148, plantte de wethouder een vlinderstruik in de vlindertuin.

amstelflora Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Elke deelnemer van de tuinwedstrijd krijgt een papieren tas met de flyer van Groen, Groener, Groenst!


Onder de naam Groen, Groener, Groenst organiseert NME Amstelveen in het voorjaar en de zomer van 2012 een wedstrijd ‘natuurlijk tuinieren’ voor de inwoners van de gemeente.


amstelflora Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het gebouw van de beheerder op Amstelflora, waar de kinderen ook natuureducatie krijgen


De doelen van de wedstrijd zijn:

1.    Amstelveen mooier maken met mooiere tuinen.

2.    De tuinen van Amstelveen natuurlijker maken.

amstelflora Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Herbert Raat (VVD) met schep, loopt in de regen met de kinderen naar de plek, waar de vlinderstruik wordt geplant


De wedstrijd richt zich op alle inwoners van Amstelveen met een tuin of een balkon. De wedstrijd sluit aan op ‘Amstelveen, de groenste gemeente van de Randstad’ en de heemtuinen en heemparken van de gemeente. Achterliggende gedachte van de tuinenwedstrijd is om mensen hier meer bewust van te maken en met de eigen tuinen erop aan te laten sluiten.

Deelnemers wordt gevraagd bij aanmelding een foto in te zenden van hun tuin en hun persoonlijke doel te vermelden in het natuurlijker maken van hun tuin. De inzendingen zullen zichtbaar zijn op de webpagina’s van de tuinenwedstrijd op Natuurmilieuweb.nl.

Tegen het einde van de wedstrijd wordt de deelnemers gevraagd een foto plus beschrijving van hun resultaat in te zenden. De jury beoordeelt de inzendingen op basis van de foto’s en beschreven doelen en resultaten. De jurering verloopt in twee stappen: eerst wordt een aantal deelnemers genomineerd, gevolgd door het aanwijzen van de winnaars.

amstelflora Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Schooltuinleider Robér Eg geeft instructies hoe het plantje in de aarde moet. Wethouder Raat en de kinderen volgen straks zijn aanbevelingen op


Natuurlijk tuinieren, hoe doe je dat?

Je tuin, of balkon natuurlijker maken is leuk en helemaal niet moeilijk. Denk maar aan het planten van struiken en bomen met vruchten en bessen, het maken van natuurlijke beschutting waar egels onderdoor kunnen, of het creëren van rommelhoekjes en takkenhopen. Op een balkon kun je bijvoorbeeld nectarplanten neerzetten voor vlinders. Kijk voor meer ideeën en inspiratie op www.natuurmilieuweb.nl/tuinenwedstrijd .

amstelflora Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Raat en de kinderen planten de struik en binnen een paar weken staat hier een prachtige bloem. De plant wordt vlinderstruik genoemd, omdat deze veel vlinders aantrekt


amstelflora Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Als beloning voor zijn goede daad en de eerste deelnemer van de tuinwedstrijd, krijgt wethouder Raat een tas vol met plantenzaad


Zo doe je mee

Je kunt je opgeven voor Groen Groener Groenst op Natuurmilieuweb.nl/tuinenwedstrijd. Hier vind je ook meer informatie over het wedstrijdverloop. De inschrijving sluit op 31 mei 2012. In september worden de prijzen uitgereikt.

amstelflora Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het zonnetje schijnt al op de plantage, die hier binnenkort prachtige planten naar boven doet groeien om de jonge tuiniers te plezieren


Mooie prijzen

In mei, juni, juli en augustus 2012 wordt een prijs verloot. De deelnemers krijgen één uur gratis tuinadvies met een waardebon van tuincentrum Ranzijn voor perkgoed ter waarde van 25 euro. Het tuinadvies wordt gegeven door een tuinadviseur van tuincentrum Ranzijn die persoonlijk langs komt.

Aan het einde van de wedstrijd stelt tuincentrum Ranzijn voor zowel de tuinen, als de balkons drie prijzen ter beschikking in de vorm van waardebonnen voor perkgoed. 1e prijs: waardebon van 100 euro; 2e prijs: waardebon van 50 euro; aanmoedigingsprijs: waardebon van 25 euro.

De tuinen en balkons worden beoordeeld door een deskundige jury, die bestaat uit Nans Oppèl-Grooters en Bob Bakker (Groenraad), Frans Picavet (Groei & Bloei Amstelveen), Gerda Dorreboom (IVN Amstelveen) en juryvoorzitter Sytske Romijn (NME Amstelveen).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.