Bijgewerkt: 24 juli 2024

Wethouder Raat pakt verkeersveiligheid bij Winkelcentrum Westwijk aan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-10-2022

Onlangs heeft Herbert Raat (VVD) wethouder Verkeer samen met handhaving en de wijkagent een bezoek gebracht aan winkelcentrum Westwijk. Een inwoner en vrijwilliger bij het wijkcentrum en raadsleden hadden melding gemaakt van een gevaarlijke situatie op het gebied van verkeersveiligheid op het Westwijkplein.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Wethouder Herbert Raat voor de ingang van wijkcentrum Westend met inwoner en vrijwilliger Ernst van Leenen, handhavers en de wijkagent Radjin Kalikadien

Er zou sprake zijn van een gevaarlijke situatie, wanneer bezoekers het wijkcentrum verlaten en geconfronteerd worden met (elektrische) fietsers en scooterrijders die langs de uitgang van het wijkcentrum rijden. Het is daar voetgangersgebied. Deze situatie doet zich vooral voor op donderdagmiddag als ouderen die klaverjassen naar buiten lopen. Ook na veel aanspreken door handhaving en politie is hier nog steeds sprake van. De fietsenrekken bij de supermarkt en de bibliotheek kunnen voor verwarring zorgen over of hier gefietst mag worden of niet.

Onduidelijkheid wegnemen. 'Op advies van de politie gaat de afdeling verkeer bekijken welke fietsenrekken er buiten het voetgangersgebied geplaatst kunnen worden, bijvoorbeeld naar de uitgangen van het winkelcentrum. Waar het kan, gaan we de situatie zo snel mogelijk aanpassen. Ook komen er borden die aangeven dat je de fiets of scooter niet meer op die plekken mag parkeren. Door de verkeersituatie aan te pakken, willen we onduidelijkheid over wat wel en niet mag wegnemen. Begin volgend jaar gaan we de nieuwe situatie evalueren. We hopen dat het winkelcentrum gezellig druk blijft en de verkeersdeelnemers rekening blijven houden met elkaar' - zegt verkeerswethouder Raat. De inwoner en vrijwilliger bedankte de wethouder voor de genomen moeite en het goede gesprek.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.