Bijgewerkt: 26 april 2024

Wethouder Raat probeert de wachtlijst zwemlessen te verkorten

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-04-2023

In de afgelopen maanden heeft de Herbert Raat (VVD) wethouder Sport van de gemeente Amstelveen met diverse partijen gesproken over oplossingen om te komen tot een verkorting van de wachtlijsten voor zwemlessen. Hieruit is onder meer een mooie samenwerking ontstaan tussen zwembaden, maar het gebrek aan zwemwater blijkt het knelpunt te zijn voor (commerciële) partijen om hun diensten aan te kunnen bieden.

Op dit moment staan er 861 kinderen op de wachtlijst voor het A-diploma. Daarnaast zijn er nog 191 kinderen vanaf 7 jaar en ouder die eveneens wachten om aan hun zwemlessen te mogen beginnen. 'Ook in het bestuurlijk sportoverleg regio Amstelland hebben we deze problematiek op de agenda gezet, maar dit heeft nog niet tot pasklare oplossingen geleid. Wel is afgesproken gezamenlijk te kijken naar de behoefte aan zwemwater in de Amstelland-gemeenten om te zorgen dat alle kinderen in de regio een zwemdiploma kunnen halen' - zegt wethouder Raat.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Heleen van Ketwich Verschuur directeur van AmstelveenSport en Herbert Raat wethouder Herbert Raat bij zwembad De Meerkamp op 25 april 2023

Samenwerking. Met het Amstelbad in Ouderkerk aan de Amstel (openluchtbad) en Zwemclub ABC in Health City op de Escapade worden gesprekken gevoerd om oplossingen te verkennen en worden ouders van kinderen op de wachtlijst gewezen op deze mogelijkheid. Dit is een mooi voorbeeld van een samenwerking die kan leiden tot het verkorten van de wachtlijst voor zwemlessen. Op korte termijn wordt verder een overleg met alle aanbieders van zwemlessen in het zwembad georganiseerd om nogmaals te bekijken of het zwemwater en instructeurs efficiënter en effectiever kunnen worden gebruikt ten gunste van de zwemlessen.

Wachtlijst. De lengte van de wachtlijst en de wachttijden zijn ten opzichte van oktober vorig jaar niet gewijzigd. Kinderen op de wachtlijst krijgen maandelijks een bericht met een oefening en worden gestimuleerd om de activiteit Family Fun te bezoeken.

Extra zwemwater. Er ligt een ontwerp klaar voor een extra zwembad naast De Meerkamp in Amstelveen. Dit is een belangrijke stap in het realiseren van extra zwemwater. Een voorstel voor de benodigde financiële middelen wordt bij de komende Perspectiefnota aan de gemeenteraad voorgelegd.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.