Bijgewerkt: 17 januari 2022

Wethouder Raat voert nachtelijk onderzoek uit naar taxi's

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
10-07-2013

Herbert Raat, VVD) wethouder Handhaving is zaterdagnacht 6 juli 2013 meegereden met taxi's om te zien, wat voor effecten het nieuwe Amsterdamse taxibeleid voor gevolgen heeft voor Amstelveen. Om 'snorders', ook wel 'kakkerlakken' genoemd te bestrijden, mogen in Amsterdam alleen nog toegelaten bedrijven actief zijn.

taxi Amstelveen
(Foto Jean van der Hoeven - 2013)

Wethouder Herbert Raat (r) reed met de heer Harry Noordman van taxi Harry uit Aalsmeer, (met zijn rug op de foto) op het Stadsplein Amstelveen. De twee andere zijn taxichauffeurs die daar stonden om klanten op te pikken


'De vrees bestaat, dat vrije rijders, die er in Amsterdam een bende van hebben gemaakt, hun werkterrein verplaatsen naar andere gemeenten, waaronder Amstelveen,' aldus Raat. 'Desnoods moet er voor Amstelveen een eigen taxiverordening komen.' Tot nu toe vallen de gevolgen mee. We zijn geweest bij de Schouwburg, bij Abina en ook naar de ArenA in Amsterdam-Zuidoost,' zegt Raat.

'De effecten vallen mee. Het gaat op zich redelijk. De bedoeling was, dat we het eerst een maand zouden aankijken. Dat wordt, gezien de vakantieperiode nu eind september. Dan bekijken we, of een eigen verordening nodig is.'

In Amsterdam werd bij de Arena streng gecontroleerd. Daar vielen ook toegelaten bedrijven door de mand. 'Er werden daar zeven taxi's naar huis gestuurd vanwege de technische staat van de auto's. Dat is iets, waar je dan wel van schrikt,' aldus Raat.

Zulke controles kan Amstelveen zelf niet doen, omdat dit een zaak is van de landelijke inspectie. 'Maar als het nodig is, dan zal ik de inspectie zeker vragen om hier te komen controleren,' aldus Raat, die overigens van de Amstelveense taxibedrijven een goede indruk heeft.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.