Bijgewerkt: 24 juni 2024

Wethouder Van Ballegooijen bezocht het Medisch Centrum Zonnestein

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-10-2022

In 2022 organiseerde het Nederlands Jeugdinstituut van 3 tot en met 9 oktober weer de Week van de Opvoeding. De Week draaide om ontmoeting en uitwisseling van kennis met, voor en door ouders, medeopvoeders en professionals.

Tijdens de week bezocht Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Jeugd het consultatiebureau in het Medisch Centrum Zonnestein en ging hij in gesprek met twee verloskundigen Søs Astrup en Susan Schrama en verpleegkundige Margreet Inen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Vlnr.: Margreet, Marijn, Søs en Susanne met het boekje 'Een kindje op komst of geboren maar minder geld te besteden' (pdf 12 pagina’s)

Wethouder Van Ballegooijen overhandigde de dames ook het boekje 'Een kindje op komst of geboren maar minder geld te besteden'. Deze informatiefolder van de gemeente is bedoeld voor ouders die minder te besteden hebben. De brochure laat zien welke ondersteuning zij kunnen krijgen tijdens de eerste 1.000 dagen van hun kind, zodat ieder kind een kansrijke start kan maken.

Verloskundigen Søs, Susanne en Margreet gaan de folder verspreiden tijdens hun werk. Ze vertellen dat sommige ouders die recht hebben op hulp, deze niet aanvragen uit schaamte en onwetendheid over de mogelijkheden.

Marijn van Ballegooijen: 'Als ouder wil je het beste voor je kind. Helaas zijn er soms omstandigheden, waardoor dit niet lukt. De gemeente doet er van alles aan om te zorgen dat al onze kinderen veilig, gezond en met gelijke kansen opgroeien. We zien namelijk dat kinderen die bij de geboorte een valse start krijgen, later meer kans hebben op psychische en fysieke problemen. Daarom willen we deze gezinnen steunen.'De folders liggen ook op het raadhuis, bij huisartsen en consultatiebureaus.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.