Bijgewerkt: 13 augustus 2022

Wethouder Van Ballegooijen bezocht opvang economische daklozen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-12-2021

Op donderdag 23 december 2021 bezocht Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn de opvang voor economisch daklozen aan de Graaf Janlaan in Amstelveen. Hij ging in gesprek met de coördinator van de locatie Graaf Janlaan mevrouw Marian van den Hul begeleider maatschappelijke opvang (RIBW K/AM= Regionale Instelling voor Beschermend en Begeleid Wonen Kennemerland/Amstelveen). Zij gaf aan dat de inwoners die hier zitten echt tot rust kunnen komen. Maar zij gaf ook aan dat woningschaarste in deze regio een probleem blijft.

Namens het gemeentebestuur bracht de wethouder een nieuwjaarswens met een kleine attentie mee voor de 14 bewoners en de coördinatoren. Met dit kleine gebaar wil het gemeentebestuur mensen een hart onder de riem steken in deze onzekere tijd. Ook bewoners van de andere locaties waar economisch daklozen opgevangen worden in Amstelveen, zoals aan de Bovenkerkerweg, twee hotels en het Parentshouse ontvangen deze attentie. Deze opvanglocaties zijn onderdeel van nieuw beleid dat de gemeente samen met de Amstelland gemeente uitvoert.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn en mevrouw Marian van den Hul begeleider maatschappelijke opvang van RIBW K/AM voor de opvang voor economisch daklozen aan de Graaf Janlaan in Amstelveen


Economische daklozen zijn mensen die hun woning kwijt zijn wegens een echtscheiding of hun baan hebben verloren en dus huis woning uit moeten. Omdat hier vaak geen opvang voor is, slapen ze bijvoorbeeld bij vrienden of familie op de bank.

Wethouder Marijn van Ballegooijen: 'We wensen onze dakloze bewoners in het nieuwe jaar sterkte en alle goeds. De gemeente vangt inwoners op die vanwege allerlei redenen tussen wal en schip zijn geraakt wat betreft een woning. Door de toegenomen woningnood is hun leven heel onzeker. We zoeken met hen naar een nieuw thuis zodat het nieuwe jaar voor hen ook een nieuwe start kan zijn.'

De Regionale Instelling voor Beschermd Wonen (RIBW) is een Nederlandse regionale instelling, die mensen met een bepaalde problematiek een mogelijkheid biedt om beschermd te kunnen wonen. De RIBW bestaat uit een aantal verschillende woonvoorzieningen. Elke woonvorm is voorzien van groepsbegeleiders die de bewoners op de nodige manier bijstaan. In elke woonvorm wonen mensen met verschillende hulpvragen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.