Bijgewerkt: 25 juni 2022

Wethouder Van Ballegooijen kreeg het eerste lot van Zonnebloemloterij 2020 overhandigd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-06-2020

Op dinsdag 2 juni 2020 heeft Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn het eerste lot in ontvangst genomen van de Vereniging De Zonnebloem Amstelveen. Met dit officiële gebaar gaat de Zonnebloemloterij 2020 officieel van start. Met de opbrengst organiseert De Zonnebloem activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. De vereniging streeft ernaar dat ook zij zonder extra zorgen kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Wethouder Marijn van Ballegooijen: 'Door De Zonnebloem houden inwoners contact met elkaar en dat is juist in deze corona-tijd heel belangrijk. Dit kan al zijn een boodschap doen, even kort langslopen of bellen.' De lotenverkoop is een belangrijke jaarlijkse bron van inkomsten voor de Zonnebloem om haar activiteiten mee te financieren. Een lot kost twee euro en daarvan gaat € 1,50 naar de verkopende Zonnebloemafdeling. Online kunnen er loten gekocht worden via www.zonnebloem.nl/loten/p/de-zonnebloemafdeling-amstelveen. Via onze vrijwilligers of het secretariaat zonnebloem.amstelveen@gmail.com  kunnen er papieren loten besteld worden.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Vlnr.: Wethouder Marijn van Ballegooijen, Maggy Wijffels secretaris en Carla van Houte bestuurder van Zonnebloem Amstelveen en het eerste lot van de Zonnebloemloterij 2020 voor het raadhuis van Amstelveen


De trekking van de loterij vindt plaats op 12 oktober 2020. In de prijzenpot zitten vele mooie prijzen, zoals een iPad, een E-reader of een elektrische fiets. Of een van de 45 cadeaubonnen of een leuk geldbedrag. Op www.zonnebloem.nl/loterij staat een overzicht van de prijzen en nog meer informatie.

Er kan zoveel meer dan je denkt. De Zonnebloem vindt dat een lichamelijke beperking nooit een belemmering hoeft te zijn. Iedereen hoort volop van het leven te genieten. In Amstelveen organiseert De Zonnebloem in dit verband verschillende uitstapjes zoals een dag-bootreis, bezoek aan de Keukenhof, spelletjesmiddagen, bezoek aan een tuincentrum of een museum. De afgelopen maanden hebben wij helaas veel van dit soort activiteiten moeten annuleren. We hebben via kaartjes, telefoontjes e.d. contact onderhouden met onze gasten. Nu zijn wij samen met onze deelnemers en vrijwilligers aan het bedenken hoe we langzamerhand weer wat kleine bijeenkomsten of 1 op 1 activiteiten de komende maanden kunnen starten.

Mensen die door een lichamelijke beperking (door leeftijd of anderszins) niet makkelijk zelfstandig de deur uit kunnen en geïnteresseerd zijn om deelnemer te worden kunnen zich melden bij zonnebloem.amstelveen@gmail.com of telefoonnummer 06-50 85 13 31. De Zonnebloem is altijd op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor mensen met een lichamelijke beperking. Je kunt hen bijzondere momenten bezorgen. Ook hiervoor kan je contact opnemen via bovengenoemd emailadres en telefoonnummer. Op www.zonnebloem.nl vind je meer informatie over de verschillende manieren waarop je hier invulling aan kunt geven. Zonnebloem Amstelveen heeft circa 300 deelnemers en 70 vrijwilligers.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.