Bijgewerkt: 3 juli 2022

Wethouder Yeter Tan is afgetreden

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-02-2008

De Amstelveense PvdA wethouder Yeter Tan (Onderwijs, zorg en welzijn) heeft op dinsdag 12 februari 2008 haar aftreden bekend gemaakt tijdens de vergadering van B en W. In de loop van de middag heeft ze haar fractie en de raad op de hoogte gebracht van haar besluit –meldt de Gemeente Amstelveen.

Yeter Tan is geboren op 1 april 1969 in Elazig (Oost-Turkije). Op vierjarige leeftijd is zij naar Nederland gekomen. Zij is getrouwd en moeder van twee kinderen. Ze heeft Politicologie en Bestuurskunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Zij heeft ruim vijftien jaar werkervaring op diverse plekken: in de gezondheidszorg, als beleidsmedewerker van de PvdA Tweede Kamerfractie en als senior adviseur Organisatie & ICT bij de gemeente Amsterdam.

Yeter Tan Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Yeter Tan tijdens haar laatste raadsvergadering op 6 februari 2008


PvdA Amstelveen

De PvdA fractie Amstelveen nam kennis van het bericht van aftreden van wethouder Yeter Tan. De fractie is diepgeraakt door haar beslissing en spreekt respect uit voor Yeter. Zij heeft als wethouder met veel inzet en betrokkenheid enorm veel gebracht en betekend voor Amstelveen.

Op de dossiers welzijn, zorg en jeugd prijzen wij de door Yeter behaalde resultaten voor Amstelveen en de Amstelveners. Denk bijvoorbeeld aan: de vernieuwingslag van de onderwijshuisvesting, de start van vijf brede scholen, het voortreffelijke beleidskader voor de uitvoering van de wet maatschappelijke ondersteuning en een probleemloze overgang van de GGD Amstel- en Meerlanden naar de GGD Amsterdam.

De PvdA-fractie Amstelveen komt binnenkort bijeen voor beraad over de opvolging.

Verklaring van wethouder TanAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.