Bijgewerkt: 29 februari 2024

Wethouders in gesprekken met partijen in het Stadshart Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-12-2022

Afgelopen week (50-2022) bezochten Floor Gordon (D66) wethouder van Stadshart en Adam Elzakalai (VVD) wethouder Economische Zaken verschillende partijen in het Stadshart van Amstelveen. De gemeente gaat regelmatig in gesprek met bewoners, ondernemers en ontwikkelde partijen om te horen wat er speelt in het gebied en, indien mogelijk, hierbij de ondersteunen.

Belang van Stadshart voor Amstelveen. De eerste afspraken waren met ondernemers Marco Mulders en Hans de Groot, Unibail-Rodamco-Westfield, belangenvereniging Meanderbewoners, de storemanager van de Bijenkorf en verschillende horeca ondernemers. Onderwerpen waren onder andere verbeterpunten in het gebied, de oplopende leegstand, hoge huren en het belang van het Stadshart voor Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Floor Gordon en Adam Elzakalai bezochten verschillende partijen in het Stadshart van Amstelveen

Nu of nooit met het Stadshart. Floor Gordon wethouder Stadshart: 'Het is nu of nooit met het Stadshart. Daarom hebben we als gemeente in de begroting voor volgend jaar geld gereserveerd voor de inrichting van de openbare buitenruimte. Zodat we zelf aan het roer staan bij de opwaardering van met name het Stadsplein en de Rembrandtweg en niet meer afhankelijk zijn van ontwikkelingen van derden.'

Participatie Stadshart eerder dit jaar. In februari van dit jaar vroeg de gemeente via het participatieplatform Denk Mee naar ideeën voor het Stadshart van Amstelveen. Inwoners van Amstelveen hebben toen bijna 200 ideeën ingediend voor vernieuwing en verbetering van het Stadshart. De meest genoemde onderwerpen waren meer groen, meer diversiteit in winkels en horeca, meer speelplekken voor kinderen en meer fietsenstallingen. De gemeente neemt dit mee in de plannen die voor het gebied worden ontwikkeld.

Volgende bezoeken in het nieuwe jaar. In het nieuwe jaar staan er onder andere bezoeken op de planning aan de ondernemers van de Rembrandtweg, bewoners van het Buitenplein, Sandbergplein, Oostwand, de Schildersbuurt en de ondernemers op de markt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.