Bijgewerkt: 29 maart 2024

Wietkwekerij aangetroffen in een woning aan de Anna Polaklaan

Nieuws -> Politie

Bron: Gemeente Amstelveen
02-03-2023

Op 2 maart 2023 liet burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen een woning sluiten aan Anna Polaklaan voor een periode van drie maanden. In de woning werd een wietkwekerij aangetroffen.

De sluiting vond plaats na melding van de politie dat het pand als wietkwekerij werd gebruikt. Er werden meer dan 400 wietplanten aangetroffen. Daarbij was er sprake van water- en energiediefstal en hierdoor ook brandgevaar. De woning is inmiddels afgesloten van water en energie. Burgemeester Tjapko Poppens: 'Met de sluiting van de woning wil de gemeente criminaliteit en overlast voor de buurt tegengaan en voorkomen dat de woning opnieuw wordt gebruikt voor illegale activiteiten zoals hennepteelt. In Amstelveen willen we geen productie of handel in drugs. Daarom wordt de woning gesloten. Daarbij willen we met de huidige krapte op de woningmarkt dat woningen gebruikt worden om in te wonen.'



Gemeente Amstelveen en de andere Amstelland-gemeenten werken nauw samen met de politie en het Regionaal Expertise Centrum Amsterdam-Amstelland (RIEC-AA) bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, zoals handel en productie van drugs, illegale prostitutie en mensenhandel. Heeft u signalen of een vermoeden van wiet, of de productie van andere drugs, meld het bij de politie via 0900 – 88 44 of bij Meld Misdaad anoniem via 0800 - 7000.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.