Bijgewerkt: 5 december 2022

Wijkcentrum 'De Laagte' wordt gesloopt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
12-05-2010

De rechter heeft bezwaren van bewoners tegen nieuwbouw van het dagcentrum voor gehandicapte kinderen Nifterlake aan de Henegouwselaan in Randwijck ongegrond verklaard. Dat betekent, dat wijkcentrum 'De Laagte' binnenkort wordt gesloopt en dat de bouw van het nieuwe Nifterlake rond de zomer kan beginnen.

Bewoners maken al jarenlang bezwaren tegen de komst van Nifterlake in hun wijk. Zij vinden het gebouw veel te groot voor de schaal van de buurt en vrezen verkeers- en parkeeroverlast. De rechter is evenwel van mening, dat de gemeente een goede afweging heeft gemaakt tussen de belangen van de omwonenden en Nifterlake.

Het huidige Nifterlake aan de Groenelaan is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de moderne eisen. Door verbeteringen aan hulpmiddelen is meer ruimte nodig. Die is in het 30 jaar oude gebouw niet beschikbaar.

De laagte Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Het wijkcentrum 'De Laagte' in Randwijck wordt dus gesloopt en in plaats van komt hier het dagcentrum van Nifterlake, plus een HOED complex


Ons Tweede Thuis, waar Nifterlake onder valt, is blij met de uitspraak. 'De huisvesting van Nifterlake zal door de nieuwbouw sterk verbeteren,' aldus de organisatie in een verklaring. Iets waar Ons Tweede Thuis en waar de kinderen en hun ouders al jaren op wachten.'

Bewoner Ivo Brautigam zegt 'onaangenaam verrast' te zijn door de uitspraak van de rechter. „De gemeente komt wel heel gemakkelijk weg met deze uitspraak," zegt hij. „De buurtwordt opgezadeld met een levensgroot verkeers- en parkeerprobleem. We hebben dat nog eens laten onderzoeken, maar de rechter legt dat helemaal naast zich neer. We laten het er dan ook zeker niet bij zitten."

Nu de rechter de gemeente in het gelijk heeft gesteld, gaat de bouw hoe dan ook door. Als de bewoners later alsnog gelijk krijgen, zou dat kunnen leiden tot afbraak van de nieuwbouw.

Kinderdagcentrum Nifterlake?

Het kinderdagcentrum Nifterlake is een dagcentrum voor meervoudig complex gehandicapte kinderen van 0 tot 18 jaar. Nifterlake biedt opvang aan 53 kinderen. De kinderen worden met een taxibusje tussen 9.00 uur en 9.30 uur gebracht en 15.15 uur weer opgehaald.

Ons Tweede Thuis?

Ons Tweede Thuis is een organisatie voor mensen met een verstandelijke, meervoudige of lichamelijke beperking, het bestaat sinds 1967.

Ons Tweede Thuis is werkzaam in de gemeenten: Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. In de nieuwbouw aan de Henegouwselaan in Amstelveen komt er een kinderdagverblijf, een therapeutisch zwembad, een zorgcomplex HOED (huisarts, apotheek, fysiotherapeut), de kantoren van Ons Tweede Thuis en therapie ruimtes voor de kinderen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.