Bijgewerkt: 9 december 2022

Wijzigingen in de Raad van Commissarissen van Schiphol Group

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
10-02-2009

De Raad van Commissarissen van Schiphol Group heeft besloten, dat de heer A. (Anthony) Ruys in april 2009 de heer P. J. (Jan) Kalff zal opvolgen als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Schiphol Group. De heer Kalff is sinds 1997 lid van de Raad en is na drie termijnen van vier jaar niet meer herbenoembaar.

De heer Ruys, voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van Heineken NV, is commissaris sinds 2006. Mevrouw T.A. (Trude) Maas-de Brouwer, voormalig President van HayVision Society en commissaris sinds 2001, volgt de heer Ruys op als vice-voorzitter.

De heer H.J. (Herman) Hazewinkel RA (59) zal toetreden tot de Raad in de vacature die ontstaat na het vertrek van de heer Kalff. De heer Hazewinkel is eind 2008 teruggetreden als voorzitter van de Raad van Bestuur van VolkerWessels en werkte, voordat hij in 1993 bij (rechtsvoorgangers van) VolkerWessels in dienst kwam, als accountant bij het ministerie van Financiën en bij de accountantsorganisatie Ernst & Young.

Conform de afspraken die zijn gemaakt met Aéroports de Paris (AdP), toen AdP en Schiphol Group op 1 december jl. een belang van 8% in elkaar namen, zal de heer P. (Pierre) Graff (61, Franse nationaliteit) per 15 juli 2009 toetreden tot de Raad van Commissarissen van Schiphol Group. .

De heer Graff was, voordat hij in 2003 President-directeur van Aéroports de Paris SA. werd, werkzaam als Directeur-Generaal voor de burgerluchtvaart en chef van het kabinet van de Franse minister van Verkeer en Waterstaat. Met de benoeming van de heer Graff zal de Raad van Commissarissen van Schiphol Group uit acht leden bestaan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.