Bijgewerkt: 25 mei 2024

Wim Ris over jongeren op school

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
30-07-2011

Wim Ris, bijna 40 jaar werkzaam bij het Keizer Karel College in verschillende functies, zoals docent wiskunde en conrector, heeft heel veel betekend voor jongeren in Amstelland. Locoburgemeester Herbert Raat overhandigde hem niet voor niets bij zijn afscheid op 17 juni 2011 de bronzen legpenning van de gemeente Amstelveen. Benieuwd wat hij denkt over de invloed van onderwijs op jongeren? Deze maand vertelt Wim Ris ons hierover in het radioprogramma Eén … Amstelveen.

ris  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Locoburgemeester Herbert Raat (r) overhandigt de bronzen legpenning van Amstelveen aan rector Wim Ris op vrijdag 17 juni 2011


Naast kennisoverdracht, die vanzelf spreekt op een middelbare school met rond de 1700 leerlingen en 150 medewerkers, vertelt hij bedreven en gedreven over menselijke en karaktervormende aspecten op school. Zowel als je twaalf jaar bent in de brugklas, of zeventien in het examenjaar: de hele mens!

Hartverwarmend is zijn visie op de “hechte driehoek”  (communicatie leerling – docent - ouders), registratiesysteem rondom spijbelen, de betekenis van prijzen winnen, de enorme invloed van computertechniek en de identiteit van de school. Het belang van nobele doelen stimuleert het verder kijken dan je neus lang is. Bijvoorbeeld samen met de Amstelveense stichting Eco-Trust je inzetten voor een kansrijke toekomst voor jongeren uit Zuid-India, waar 60 brugklassers aan meedoen.

ris Amstelveen
(Foto C. Willems - 2011)

Wim Ris en Conchita Willems in de radiostudio


Geruststellend hoe speciaal het gedrag van jongeren in het blikveld blijft van iedere mentor als spil van het beleid.  Zorgvuldige aandacht voor kennis, houding en relatie zijn drie grondwaarden in dit blikveld. Ook vertelt Wim wat hij het moeilijkste moment vond in zijn inspirerende loopbaan.

Wat wenst Wim elke jongere in Amstelland anno 2011 toe?

Elke werkdag te beluisteren op Eén…Amstelveen: Radio Ether 107.2 FM, Radio Kabel 102.8 MHz, via TekstTV/kanaal 45 en natuurlijk ook via de website: www.rtvamstelveen.nl, (klikken op ‘Beluister radio live’ rechtsboven) Tijden van uitzending: maandag – woensdag – vrijdag : 10.00 uur + dinsdag – donderdag : 11.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.