Bijgewerkt: 28 maart 2024

Wingsuit-flyers 'stappen' in een vliegend vliegtuig

Nieuws -> Sport

Bron: Red Bull/Wikipedia
30-11-2017

Franse wingsuit-flyers Fred Fugen en Vince Reffet de 'Soul Flyers' voerden in wezen een echte versie uit van James Bond’s BASE-sprong boven de Jungfrau, een 4158 m hoge berg in Zwitserland op 13 oktober 2017 en 'stapten' in een bewegend vliegtuig.



Het was krankzinnig. De stunt werd gesponsord door Red Bull, die regelmatig achter extreme sporten staat. Hoe is dit project tot stand gekomen? Lees het interview op de Red Bull site. Red Bull is een energiedrank die verkocht wordt door het Oostenrijkse Red Bull GmbH, opgericht in 1987. Red Bull heeft het grootste marktaandeel van elke energiedrank ter wereld, met 6,06 miljard blikjes die in 2016 werden verkocht. Een energiedrank is een soort drank die stimulerende middelen bevat, meestal met inbegrip van cafeïne, die op de markt wordt gebracht als een soort drank die mentale en fysieke stimulatie biedt en wordt geleverd als 'energie', maar onderscheiden van voedselenergie.


2011 - 05 - Skydive Elsinore Wingsuit Flying from FlyLikeBrick on Vimeo
Skydive Elsinore for the 1st US Artistic Wingsuit Competition in 2011



Wingsuit vliegen is de sport van zweefvliegen door de lucht met behulp van een vleugelpak dat de oppervlakte aan het menselijk lichaam toevoegt om een aanzienlijke toename van de lift mogelijk te maken. Het moderne vleugelpak, voor het eerst ontwikkeld eind jaren 1990, creëert een oppervlak met stof tussen de benen en onder de armen. Wingsuits worden soms aangeduid als 'vogelpakken' (na de makers van het eerste in de handel verkrijgbare vleugelpak),'vliegende eekhoornpakken' (wegens hun gelijkenis met het dier) en 'vleermuizenpakken' (wegens hun gelijkenis met het dier, of misschien de superheld).



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.