Bijgewerkt: 8 mei 2021

Winkelgebied Stadshart onder de loep

Nieuws -> Stadshart

Bron: Gemeente Amstelveen
29-01-2009

Op dinsdag 27 januari 2009 vond op en rond het Stadshart een zogenaamde schouw plaats. Vertegenwoordigers van de winkeliersvereniging, politie, gemeente, eigenaar en het Hoofd Bedrijfschap Detailhandel maakten een uitgebreide rondgang door het winkelgebied.

Een en ander vond plaats in het kader van het verlengen van het Keurmerk Veilig Ondernemen, dat momenteel door de winkeliersvereniging in samenwerking met de andere partijen wordt gevolgd. Doel van het keurmerk is om te zorgen voor een schoon, heel en veilig winkelgebied. Tijdens de schouw werd dan ook gelet op zaken als veiligheid, bestrating, vuil, uitstraling etc.

Schouw  Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2009)

De deelnemers van de schouw aan de Rembrandtweg


Deze dagschouw was de eerste activiteit in het kader van het verlengen van het Keurmerk Veilig Ondernemen 1 meting. Er worden nog enquêtes gehouden onder het winkelende publiek en ondernemers. Al deze activiteiten zullen tot nog concretere maatregelen moeten leiden om de veiligheid en uitstraling van het winkelgebied te behouden en waarnodig te verbeteren.

Op 20 april zal er uiteindelijk een audit plaats vinden door het keuringsinstituut Kiwa. Als men hier voor slaagt, heeft het Stadshart e.o. recht op de 3e HBD ster en het certificaat “Continu Samenwerking”.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.