Bijgewerkt: 28 maart 2024

Winnaars voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2013

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
01-03-2013

Op 27 februari 2013 organiseerde de Bibliotheek Amstelland de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze leuke leeswedstrijd werd dit jaar voor de 20de keer gehouden. De deelnemende kinderen, afkomstig uit de groepen 7 en 8, wonnen al de voorleeswedstrijd op hun school. Ze zijn dan ook allemaal in het bezit van de titel ‘Voorleeskampioen van de school'.

Tijdens de voorronde in de bibliotheek traden de voorleeskampioenen van 17 basisscholen, verdeeld over twee groepen, uit de regio Amstelland voor het voetlicht. Zij lazen een fragment voor uit hun favoriete jeugdboek. De voorleeskampioenen streden om twee plekken voor de kwartfinale op 17 maart in Hilversum. De winnaars van die kwartfinale gaan door naar de provinciale finale van Noord-Holland die plaatsvindt in Het Theater van het Woord in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

voorlees Amstelveen
(Foto Victor van Honk - 2013)

Winnaar Noah Suliman tussen de juryleden.Vlnr.: Martine de Jonge, Sherryl Salarony en juryvoorzitter Marjanne Roodenburg, Camille ontbreekt op de foto


De deskundige jury lette vooral op voorbereiding, stemgebruik, tempo, verstaanbaarheid, emoties, contact met het publiek, maar ook de keuze van het fragment. De jury bestond uit Sherryl Salarony(leerkracht Martin Luther Kingschool), Marjanne Roodenburg (ouder) en Martine de Jonge (coördinator Educatie van de Bibliotheek Amstelland). Zij kozen als winnaars van de voorronde 2013 Camille Vieira van basisschool De Cirkel in Amstelveen en Noah Suliman van Basisschool De Vuurvogel in Uithoorn.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Vereniging van Openbare Bibliotheken en de Stichting CPNB. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.